Fakoča ar saldajiem ķiršiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

1. Raugu aplej ar siltu ūdeni. Kad raugs izkūst, pieber miltus, sāli un pūdercukuru. Mīklu izmīca un tad pievieno olīveļļu. 2. Mīklu mīca 3-5 min., tad uz 1 stundu novieto siltumā. 3. Paņem apaļo tortes formu, kurā ieklāj cepamo papīru (papīru jāapsmērē ar eļļu), virsū liek mīklu un vienmērīgi izklāj pa visu formu. 4. No ķiršiem izņem kauliņus (var arī saldētos, tikai iepriekš jaatlaidina un janotecina liekais šķidrums). Ogas ber virsū mīklai un piespiež, lai ogas iespiestos līdz vidum. 5. Fakoču cep iepriekš sasildītā krāsnī 180 grādos 30-35 min.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Silts ūdens - 350.ml
  • Sausais raugs - 1.tēj.k.
  • A/l milti - 500.gr
  • Olīveļļa - 50.ml
  • Pūdercukurs - 50.gr.
  • Sāls - 1/2.tēj.k.
  • Saldie vai parastie ķirši - 1.kg