Liellopu gaļa (no 7. mēneša)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Koriandra sēklas no 10. mēnešu vecuma

Vairākām ēdienreizēm, 2 mēnešu uzglabāšanai

Gaļu noskalo ar aukstu ūdeni, liek lielā katlā ar karstu ūdeni un uzvāra. Buljonu divreiz noputo, tad nolej. Gaļai pārlej tīru karstu ūdeni un uz lēnas uguns ar vāku noslēgtā katlā vāra apmēram divas stundas, pievienojot fenheļa un koriandra (no 10. mēneša) sēklas. Kad gaļa gatava, to sagriež nelielos gabaliņos un samaļ. Maltajai gaļai pielej nedaudz buljona un virtuves kombainā sajauc viendabīgā masā. Ēdienu sadala 25 – 30 g, no 10. mēneša – 35 g lielās porcijās, ko safasē ēdiena saldēšanai paredzētos maisiņos un liek ledusskapja saldējamajā kamerā. Ļoti ērti ēdienu var sasaldēt arī, izmantojot ledus kubiciņu saldēšanas paplātīti – ieliek malto gaļu paplātītē, sasaldē, gaļas ledus kubiciņus saliek ēdiena uzglabāšanas trauciņos ar vāku – un saldētavā iekšā. Gatavojot maltīti, kam gribat pievienot gaļu, atkausējiet gaļas porciju, ieliekot sasaldētās gaļas maisiņu silta ūdens peldē. Ja lietojat gaļas ledus kubiņus, tos varat pievienot tvaicējamajiem dārzeņiem minūtes 5 pirms ēdiens gatavs. Dārzeņus kopā ar gaļu sasmalcina biezenī, varat pievienot kartupeļu biezputru. Ja ēdiens sanācis pārāk biezs, varat pieliet pāris karotes ūdens, ko izmantojāt tvaicēšanai. Pēc izvēles varat ēdienam pievienot nedaudz sviesta vai tējkaroti eļļas. Dažādos avotos atrodama ļoti pretrunīga informācija, tomēr cūkgaļu bērna ēdienkartē ieteicams ieviest ne ātrāk kā, sākot no 18. mēneša. Teļa gaļu gatavo kā liellopa gaļu, to var vārīt minūtes 10 īsāku laiku. Ja izvēlaties gatavot teļa gaļu (nenāks par ļaunu šo padomu paturēt prātā, iegādājoties jebkuru dzīvnieku valsts pārtikas produktu), centieties to iegādāties no zemnieka, kas var apliecināt, ka gaļas lopu audzēšanai netiek izmantoti augšanu stimulējoši līdzekļi vai antibiotikas, kas ar ēdienu var nonākt jūsu mazuļa organismā un kaitēt viņa veselībai.

 

Reklāma
Reklāma

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

 

Sastāvdaļas

  • Fenheļa sēklas - 1/2.tējkarote
  • Liesa liellopu gaļa - 1.kg
  • Koriandra sēklas - 1/2.tējkarote