Dārzeņu zupa (no gada vecuma)

FOTO: Shutterstock.com

 

Vairākām porcijām

Ūdeni uzvāra. Dārzeņus nomazgā, nomizo un veselus liek karstā ūdenī vārīties. Uz lēnas uguns vāra apmēram 25 minūtes. Pievieno buljona ekstraktu vai saldēto buljonu. Kad dārzeņi gatavi, buljonu nokāš, dārzeņus ar elektrisko smalcinātāju pārvērš biezenī, pievieno apmēram 250 ml buljona, kurā dārzeņi vārījās un vēlreiz samaisa ar elektrisko smalcinātāju, tā biezzupu pat nedaudz uzputojot un piešķirot tai patīkami vieglu konsistenci. Pāri palikušo buljonu varat izmantot, gatavojot maltīti visai ģimenei, vai arī atdzesētu likt ledusskapī un lietot nākamajās ēdienreizēs. Karstus kartupeļus nav ieteicams smalcināt ar elektrisko smalcinātāju, labāk tos saspaidiet ar stampiņu.

 

Reklāma
Reklāma

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

 

Sastāvdaļas

  • ½ purava kāta (tikai baltā daļa) vai nedaudz zaļo lociņu
  • Kartupeļi - 100.gr
  • Pastinaku vai pētersīļa saknes - 100.gr
  • Burkāni - 150.gr
  • Ūdens - 1 1/2.l
  • Ķīnas kāposts - 100.gr
  • Nedaudz buljona ekstrakta vai daži saldēta buljona kubiciņi