Kartupeļu biezenis ar tomātiem (no 8 mēn.)

FOTO: Shutterstock.com

 

Kartupeļus nomizo, rūpīgi nomazgā un sagriež nelielās šķēlēs. Kartupeļus, izmantojot visu ūdens daudzumu, uzvāra, tad samazina liesmu un turpina vārīt apmēram 15 minūtes. Tomātus nomazgā, izgriež cieto tomāta daļu pie kātiņa. Ja tomātam ir lielas un cietas sēklas, izņemiet arī tās. Krusteniski pāri visam tomātam iegriež tā mizu, applaucē tomātu ar verdošu ūdeni un novelk dārzājam miziņu. Tomātu pievieno kartupeļiem, kas jau sautējas katlā un vāra vēl minūtes 10. Atdala olas dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumu pievieno dārzeņiem. Ēdienu kārtīgi apmaisa, lai ola vienmērīgi tiktu sadalīta pa visu ēdienu un kārtīgi savārās. Visu kopā vēlreiz kārtīgi uzvāra, sasmalcina biezenī un pievieno sviestu. Ēdienu atdzesē. Ja mazuļa gremošanas orgāni negatīvi reaģē uz pārāk skābiem produktiem, ar tomātu piedāvāšanu jānogaida. Alerģiskam bērnam nevajadzētu piedāvāt arī ēdienu, kam pievienota ola. Šo ēdienu var gatavot arī bez olas, garšu maigāku padarīs karote salda krējuma.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 100.ml
  • Sviests - 1.tējkarote
  • Tomāti - 100.gr
  • Olas dzeltenums - 1
  • Kartupeļi - 100.gr