Ķirbju – kartupeļu biezputra (no 7 mēn.)

FOTO: Shutterstock.com

 

Ņem jau nomizota un attīrīta ķirbja gabalu, sagriež nelielos kubiciņos. Kartupeļus nomizo, nomazgā, sagriež plānās šķēlēs. Dārzeņus ar visu ēdienam paredzēto ūdens daudzumu liek katlā un vāra. Kad ūdens vārās, samazina liesmu un uz mērenas uguns ar vāku noslēgtā katlā ēdienu sautē vēl apmēram 15 minūtes. Tad to sasmalcina biezenī, pēc vajadzības pievienojot ūdeni, kurā vārījās dārzeņi.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 100.ml
  • Kartupeļi - 100.gr
  • Eļļa - 1.ēd. karote
  • Ķirbis - 100.gr