Kolrābju – kartupeļu biezenis (no 6 mēn.)

FOTO: Shutterstock.com

 

Nomizo kolrābi, nogriežot koksnainās daļas, rūpīgi nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Kartupeļus nomizo, rūpīgi nomazgā un sagriež šķēlēs. Visu liek katlā, pārlej ar apmēram 150 ml ūdens, uzvāra, tad samazina liesmu un ar vāku noslēgtā katlā atstāj sautēties uz lēnas uguns 20 minūtes. Ar smalcinātāju pārvērš biezenī, pievienojot ūdeni, kurā dārzeņi vārīti. Iemaisa biezenī eļļu. Ļauj biezenim atdzist.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Eļļa - 1.ēd. karote
  • Kartupeļi - 50.g
  • Kolrābis - 100.gr
  • Ūdens - 150.ml