Auzu ķīselis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tas gatavots dažādi, bet parastākais veids bijis šāds. Nesijāti auzu milti, iejaukti karstā ūdenī. Milti bērti tik daudz, ka iznākusi pabieza putra vai iejava. Šī iejava nolikta siltā vietā, lai krietni uzrūgst, parasti milti iejaukti vakarā un pa nakti raudzēti. Otrā dienā iejava atšķaidīta ar ūdeni un izkāsta caur sietu. Izkāstā tume liela katlā un pastāvīgi maisot vārīta, tad pieliets piens, vai pielikti tauki un ķīselis bijis gatavs. Ķīselis ēsts kopā ar saldu pienu, izkausētiem taukiem vai saldu ievārījumu.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Auzu milti
  • Piens vai tauki
  • Ievārījums