Risoto ar sēnēm

FOTO: Shutterstock.com

Sēnes noslauka sausas, pēc vajadzības sagriež mazākos gabaliņos. Sīpolu nomizo, smalki sagriež un apsautē sviestā. Pievieno sēnes un sautē aptuveni 2 minūtes. Iejauc rīsus. Pieber sāli, piparus un salvijas lapas. Pielej baltvīnu, maisot ļauj izvārīties. Pakāpeniski pielej karstu ūdeni. Pa reizei apmaisot, rīsus gatavo aptuveni 25 minūtes. Iemaisa atlikušo sviestu. Olīveļļu uzkarsē pannā, apcep atlikušās salviju lapas un pārkaisa ēdienam. Pārkaisa ar Parmas sieru un pasniedz pēc iespējas karstu.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Baltvīns - 100.ml
  • Salvijas lapas - 3.ēdamkarotes
  • Pipari
  • Jūras sāls
  • Risoto rīsi
  • Sviests
  • Sīpols - 1.gab
  • Parmas siers
  • Sēnes
  • Olīveļļa.ēdamkarotes