Sibīrijas okroška jeb baltā aukstā zupa

Iecienīta veldzējoša zupa. 

FOTO: Shutterstock.com

Nepieciešams:

  • kartupeļi
  • olas
  • salāti
  • redīsi
  • svaigs gurķis
  • ūdens
  • sāls
  • krējums
  • dilles
  • lociņi
  • etiķis 

 

Pagatavošana:

 

Vārīti atdzesēti kartupeļi, vārītas atdzesētas olas, salāti, redīsi, svaigi gurķi, auksts ūdens, sāls, krējums, dilles, lociņi, etiķis/esence pēc garšas - produktus sajauc kopā. Visu laiku uzglabā ledusskapī, jo pasniedz ledaini aukstu, tādā veidā saglabājot zupas burvīgo garšu! Recepti man iemācīja tēvs, kurš bērnību pavadīja Sibīrijā. Tur šī zupa esot bijusi lielā cieņā! Labu apetīti!

 

Reklāma
Reklāma

 

Iesūtījusi: portāla Ilvija Špundzāne lasītāja.

 

Sastāvdaļas