Seksu gribas tikai mēnešreižu laikā. Vai tas ir normāli?

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu.

„Vairāk nekā pusotru gadu man vienkārši negribas mīlēties. Kad vīra nav mājās, šķiet — o, vakarā pasniegšu viņam vakariņas, paspēlēsimies ar mazo, noliksim viņu gulēt, un tad es vīru riktīgi samīļošu. Kad tas viss izdarīts un pienācis punkts par samīļošanu, man vairs negribas... Gribu vienkārši pasēdēt vai iet gulēt. Ja pa dienu negribas, mēģinu sevi noskaņot, ka šodien to darīsim, bet tāpat nekā. Citreiz ir pat tā, ka vīriņš atnāk mājās un man sabojājas garīgais, jo zinu, ka vakarā būs jāmīlējas. Bet, kad ir mēnešreizes, esmu kā traka uz seksu, esmu gatava apēst vīru. Cik ilgi tas tā vēl būs?” Atbild pārmaiņu treneris Arturs Šulcs.

FOTO: Shutterstock.com

Grūti pateikt, cik ilgi tā būs, jo šajā gadījumā jautājums ir par to, kas sievieti biedē. Sieviete ir apliecinājusi, ka viņai ir seksualitāte, ir seksuālā tieksme, ka savā apziņas līmenī viņa vēlas mīlēties un pat tad, kad ir mēnešreizes, viņa to ir gatava darīt. Jautājums: kāpēc tieši mēnešreižu laikā? Viens skaidrojums — hormonu radītā pacēluma dēļ. Bet varbūt jautājums ir par izsargāšanos, jo viņa baidās no grūtniecības? Nav noslēpums, ka mēnešreižu laikā tomēr ir grūtāk palikt stāvoklī. Parasti lielākais pacēlums seksualitātē ir auglīgo dienu laikā. Tad hormoni liek sievietei izskatīties jaukākai un kustēties pavisam citādi. Auglīgajās dienās sieviete visu laiku ir gatava nodarboties ar seksu, bet pārējās dienās tas nav tik raksturīgi.


Šajā gadījumā jāskatās, kāda negatīva pieredze ir noslēpta pagātnē. Vēl iemesls var būt tāds, ka sieviete vienkārši ir nostrādājusies. Kad vakariņas ir pagatavotas, mazulis ir apkopts, mājas solis apdarīts, viņai vienkārši pietrūkst spēka seksuālām aktivitātēm, jo gribas atpūsties. Ieteikums — pārdalīt ikdienas slodzi starp pārējiem ģimenes locekļiem, vīru. Varbūt sarunāt ar partneri, ka sekss būs sestdienas rītos, kad abi ir mājās un priekšā mierīga brīvdiena. Šo rīta stundu pasludināt par vecāku brīdi un ieviest to kā dzīves kārtību, kad bērni nedrīkst nākt pie vecākiem. Un nevajag uztvert, ka ieplānots sekss sestdienas rītā ir vairāk ieplānots nekā, piemēram, ejot uz dejām piektdienas vakarā, kad var nedaudz iedzert vīnu, atslābināties, papriecāties un apzināties, ka vēlāk būs lielisks sekss. Arī romantiskas vakariņas sveču gaismā ir seksa plānošana. Ja sieviete ir atpūtusies, bet seksualitāte nemostas, jāskatās, kas ir bremzējošais faktors, un jāmeklē ceļi, kā to risināt.

Reklāma
Reklāma