Vai ir iespējams, ka sekss ierosina dzemdības? Atbild vecmāte

„Ir dzirdēts — ja pienācis dzemdību laiks, vajag pamīlēties; tas nedarot neko ļaunu, bet gan ierosinot dzemdības. Vai tā tas tiešām ir?” Atbild Rīgas Dzemdību nama vecmāte Kristīne Embure-Zapoļska.

Vai ir iespējams, ka sekss ierosina dzemdības? Atbild vecmāte

FOTO: Shutterstock.com

 

„Jā! Pirmkārt, seksa laikā sievietes iegurnī uzlabojas asinsrite, kas jau ir labi, jo, uzlabojoties asinsritei, uzlabojas arī gāzu apmaiņa un rezultātā mazulim tiek vairāk skābekļa. Otrkārt, vīrieša spermā ir ļoti daudz prostaglandīnu, un tā ir viela, kas ierosina dzemdības. Lai sāktos dzemdības, prostaglandīnu daudzumam sievietes organismā jābūt zināmā līmenī. Ja noteiktais dzemdību datums jau ir garām un pie vainas ir tieši tas, ka nav vajadzīgā prostaglandīna līmeņa, vīrieša sperma ir visdabiskākais veids un līdzeklis, kas to noregulēs.


Ja dzemdības ir pārnestas un mums tās jāierosina, viens no dzemdību ierosināšanas līdzekļiem ir tieši prostaglandīna gels — tikai mākslīgs. Kāpēc gan izmantot ko mākslīgu, ja var dabūt dabisku? Ir dzirdēts: lai ierosinātu dzemdības, sievietes veic dažādus fiziskus darbus — stumda mēbeles, karina aizkarus, mazgā logus. Taču tādējādi iespējams pārpūlēties. Labāk ir pamīlēties un tētiem nevajag no tā baidīties!”

Reklāma
Reklāma