"Latvijas Goda ģimenes" statusus piemēros arī ģimenēm, kurās aprūpē bērnus ar invaliditāti

"Latvijas Goda ģimenes" statusu piemēros arī ģimenēm, kuras aprūpē bērnus ar invaliditāti, pirmdien pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes žurnālistus informēja Ministru prezidenta padomnieks demogrāfijas jautājumos Imants Parādnieks.

 

Foto: Pixabay

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Pixabay

Viņš stāstīja, ka koalīcijā tika runāts par valsts atbalsta programmas "Latvijas Goda ģimene" tvēruma paplašināšanu, politiskajiem spēkiem atbalstot priekšlikumu, ka "Latvijas Goda ģimenes" statuss turpmāk attieksies ne tikai uz daudzbērnu ģimenēm, bet arī tām ģimenēm, kuras aprūpē bērnus ar invaliditāti.

Minētais atbalsta varētu būt pieejams no 1.maija vai 1.jūnija.

Pēc Parādnieka teiktā, koalīcijas partneri vienojās, ka finansējums "Latvijas Goda ģimenes" programmas paplašināšanai 2021.gadā tiks rasts no līdzekļiem, kas šogad atvēlēti Covid-19 krīzes mazināšanai. Savukārt par finansējumu turpmākajos gados tiks lemts budžeta veidošanas sarunu laikā.

Reklāma
Reklāma

Latvijas Goda ģimenes apliecība "3+ Ģimenes karte" ir valsts veidota atbalsta programma daudzbērnu ģimenēm, kas reizē kalpo arī kā apliecinošs dokuments tam, ka ģimenē aug trīs un vairāk bērni vecumā līdz astoņpadsmit gadiem, kā arī pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja tās iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību. 

Šīs kartes īpašniekiem ir iespēja saņemt atlaides, izmantojot pakalpojumus, kurus piedāvā valsts un privātie uzņēmumi Latvijā.