Covid-19 un sals. Vai masveida slidināšanās no piemājas kalniņiem ir droša?

Uzsniegot pirmajam sniegam, arvien vairāk cilvēku izvēlas doties pie dabas, bet mazākie ziemas prieku baudītāji steidz uz tuvējiem kalniņiem un pakalniņiem, lai paslidinātos ar ragaviņām vai kādu citu uzparikti. Kā mēdz teikt – ka tik slīd!

 

Pazeminoties gaisa temperatūrai tāpat aktuāls ir jautājums: kā koronavīrusa izplatību ietekmē sals?

FOTO: Shutterstock.com

Pazeminoties gaisa temperatūrai tāpat aktuāls ir jautājums: kā koronavīrusa izplatību ietekmē sals?

Tomēr šāda it kā nevainīga brīvā laika pavadīšana vienuviet mēdz sapulcēt kopā prāvu skaitu cilvēku. Tad nu rodas jautājums – vai šāda pulcēšanās ir droša? Jo distancēties pēc novērotā dažādos parkos arī tepat, Latvijā, nemaz nav tik viegli.

Piemēram, pērn decembra beigās Jauns.lv vēstīja par situāciju, ka, ņemot vērā valdības noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, Dabas aizsardzības pārvalde nolēma slēgt vairākas dabas takas un skatu torņus, kuros nav iespējams nodrošināt vienvirziena kustību un divu metru distanci starp apmeklētājiem.

Pazeminoties gaisa temperatūrai, tāpat aktuāls ir jautājums: kā koronavīrusa izplatību ietekmē sals?

Ārvalstu eksperti norāda, ka pagaidām nav precīzu pētījuma rezultātu par to, kā koronavīruss reaģē uz temperatūru.

"Nav zināms, vai uz ielas koronavīruss izplatās grūtāk nekā slēgtās telpās," norāda Igaunijas Veselības departamenta pārstāve Merilina Verņika. Veselības eksperti iesaka slēpot ar slēpēm, slidām vai vienkārši pastaigāties, bet noteikti ieturēt distanci ar citiem cilvēkiem.

Reklāma
Reklāma

"Ne visiem ar koronavīrusu inficētajiem parādās simptomi, un cilvēks var domāt, ka ir vesels, tāpēc svarīgi izvairīties no tuvas kontaktēšanās ar cilvēkiem, ar kuriem ikdienā neredzaties." 

Veselības departamenta rīcībā ir informācija par nesenu inficēšanās gadījumu polārajā stacijā. Tāpat zināmi arī saslimšanas gadījumi karstajās zemēs ar sausu klimatu.

Līdz ar to iedzīvotāji aicināti nezaudēt modrību, atpūsties svaigā gaisā, taču ievērot distanci.