Veselības ministra amatam virza Pavļutu

Pašreizējā veselības ministre Ilze Viņķele Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" apstiprināja, ka veselības ministra amatam tiks virzīts partijas "Kustība "Par!"" līderis un Saeimas deputāts Daniels Pavļuts.

 

Daniels Pavļuts ir Kustības Par! vadītājs un apvienības Attīstībai/Par! Saeimas frakcijas vadītājs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Daniels Pavļuts ir Kustības "Par!" vadītājs un apvienības ''Attīstībai/Par!'' Saeimas frakcijas vadītājs.

Vēlāk šo faktu apstiprināja arī pati partija. Rīt apvienības “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcija lems par viņa izvirzīšanu no apvienības un aicinās uz tikšanos premjeru Kariņu, lai vienotos par turpmāko sadarbību valdībā.

"Mēs darbu Kariņa valdībā turpināsim, lai lēmumi pandēmijas uzveikšanai balstītos zinātnē un veselības lietpratēju viedoklī, nevis politiskajā konjunktūrā. Mēs darbu turpināsim, lai krīze vēl tālāk nepadziļinātu nevienlīdzību sabiedrībā. Mēs nemainīsim kursu veselības aprūpē, valsts reformās un taisnīgākas sabiedrības veidošanā," teikts partijas paziņojumā.

"Mēs ticam, ka Kariņš izdarīs secinājumus no pēdējo mēnešu notikumiem un centīsies valdību vadīt, spējot saredzēt ne tikai skabargas citu acīs, bet arī baļķus savējās."

Pavļuta pirmā un galvenā prioritāte būšot nodrošināt visas valdības atbalstu un visas sabiedrības līdzdalību vakcinācijas īstenošanā. "Viņš uzskata, ka tik vērienīgs un organizatoriski sarežģīts pasākums ir visas valdības atbildība un ir aicinājis premjeru jau ceturtdien veltīt tam daļu no valdības sēdes," teikts paziņojumā.

Kļūstot par ministru un uz laiku noliekot Saeimas deputāta mandātu, viņa vietā Saeimā varētu sākt strādāt Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, kurš pērn izstājies no partijas "Latvijas Attīstībai".

Reklāma
Reklāma

Daniels Pavļuts ir Kustības "Par!" vadītājs un apvienības ''Attīstībai/Par!'' Saeimas frakcijas vadītājs. Starptautisks vadzinību konsultants un pasniedzējs, ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā Hārvarda universitātē. Bijis ekonomikas ministrs, Kultūras ministrijas valsts sekretārs, ieņēmis vadošus amatus AS "Swedbank", Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamerā, Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijā.

Pavļuts savulaik jau ir strādājis Ministru kabinetā - 2011.gadā viņš ieņēma ekonomikas ministra amatu Valda Dombrovska (JV) valdībā, bet 2013.gadā kļuvis arī par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītāju. Ministra amatu Pavļuts zaudēja 2013.gada decembrī, Dombrovskim pēc Zolitūdes traģēdijas atkāpjoties no premjera amata.

2014.gadā Pavļuts kļuva par Reformu partija biedru, bet vēlāk - par tās valdes locekli. Savukārt 2017.gadā bijis viens no politiskās partijas "Kustība "Par!"" dibinātājiem, kļūstot arī par šī politiskā spēka priekšsēdētāju. 2018.gadā politiķis kandidējis 13.Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības "Attīstībai/Par!" saraksta un tika ievēlēts parlamentā.