Piektdienas vakarā uz autoceļiem veidojas apledojums

Piektdienas vakarā, gaisa temperatūra pietuvojoties 0 grādiem vai noslīdot zemāk, daudzviet Latvijā uz autoceļiem veidojas apledojums, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) mājaslapā pieejamā informācija.

Autovadītāji - brauciet prātīgi.

FOTO: Shutterstock.com

Autovadītāji - brauciet prātīgi.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz gandrīz visiem valsts nozīmes ceļiem Rīgas apkārtnē, kā arī uz Ventspils šosejas, atsevišķos Vidzemes, Siguldas un Daugavpils šoseju posmos.


Tāpat daudzviet apledojums veidojas arī uz reģionālajiem un vietējās nozīmes ceļiem.
Kā norāda LVC, lai uzlabotu braukšanas apstākļus slidenie un sniegotie ceļu posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem.


Jau ziņots, ka Rīgā uz Dienvidu tilta piektdienas pēcpusdienā notikusi 18 automašīnu sadursme. Tikmēr vairāki sociālo mediju lietotāji vēsta par avārijām uz ceļiem arī citviet Latvijā, ko veicinājis apledojums.

Ceļu uzturētāji šādos apstākļos aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu. Īpaša piesardzība jāievēro rīta stundās, kā arī uz ceļiem, uz tiltiem, pie ūdenstilpnēm, ceļa pārvadiem un brauktuvēm, ko ieskauj meži, kur melnā ledus varbūtība ir lielāka.

Reklāma
Reklāma

 

Avots: Jauns.lv