3 vērtīgas grāmatas jaunajiem vecākiem

Grāmatas žurnālā "Mammām un Tētiem. Zīdainis" iesaka Ilze Kuduliņa, sertificēta dūla, sertificēta zīdīšanas konsultante (www.duluprakse.lv).

Grāmatas, kas iedrošinās, sniegs atbildes un mierinājumu jaunajiem vecākiem, iesaka Ilze Kuduliņa, sertificēta dūla, sertificēta zīdīšanas konsultante

FOTO: Shutterstock.com

Grāmatas, kas iedrošinās, sniegs atbildes un mierinājumu jaunajiem vecākiem, iesaka Ilze Kuduliņa, sertificēta dūla, sertificēta zīdīšanas konsultante

1. Aina Meja Geskina “Vecmātes Ainas Mejas ceļvedis dzemdībām”
Mani iedvesmo gan grāmatas autores personība, gan dzīvesgājums, gan veids, kā viņa sākotnēji ieguvusi savas zināšanas – caur pieredzi un uzmanīgiem novērojumiem atklājot sievietes ķermeņa darbības principus un apbrīnojamās spējas dzemdībās, kā arī saikni starp ķermenisko, emocionālo un garīgo pasauli dzemdību procesā. Grāmata iedrošina un ļauj noticēt sievietes dabiskajai spējai dzemdēt un vienlīdz palīdz gan sagatavoties pirmajām dzemdībām, gan labāk izprast jau piedzīvotu dzemdību pieredzi. Tā ir kā ceļvedis dzemdību pasaulē ar norādēm un pieredzē pārbaudītiem praktiskiem ieteikumiem, kas palīdz nenomaldīties un atrast savu ceļu, lai piedzīvotu spēcinošas dzemdības.

 

2. Jean Liedloff “The Continuum Concept. In Search of Happiness Lost”
Daudzslāņaina grāmata, ko var lasīt, koncentrējoties uz to, kā audzināt bērnu dabiski, saskaņā ar bērna iedzimtajām, no cilvēces paaudzēm pirms mums mantojumā saņemtajām gaidām, vai arī lasīt, domājot par to, kā bērnībā piedzīvotais ir ietekmējis paša personību. Šī grāmata stāsta par to, kā bērni uzaug pirmatnējā kultūrā Dienvidamerikas džungļos, kuru nav skārusi industrializācija, urbanizācija, modernizācija un citas mūsdienu Rietumu kultūru veidojušās norises. 

 

Reklāma
Reklāma

3. Tomass Harmss “Nebaidies no bērna raudāšanas” 
Domās par bērna raudāšanu valda lieli kontrasti – no domas, ka bērnam jāļauj “izvēdināt plaušiņas” blakus istabā līdz pieredzei, kad vecāki cenšas darīt visu iespējamo, lai bērns neraudātu nemaz. Tas rada milzu spriedzi gan vecākiem, gan viņu mazulim. Šī grāmata palīdzēs vecākiem labāk izprast bērna raudāšanas iemeslus un jēgu, kā arī saprast, kā rīkoties, lai atbalstītu raudošu mazuli. Manuprāt, ļoti vērtīgi ir ieteikumi, kā vecākiem pašiem saglabāt apzinātu kontaktu ar savu ķermeni un savām emocijām, lai spētu par raudošo mazuli parūpēties.