Iestājoties ziemai, jāsaģērbj arī telefoni!

Aukstākajam gadalaikam iestājoties, jārūpējas ne tikai par sevi, bet arī par savām viedierīcēm. Viedie telefoni ziemā ir pakļauti lielākam riskam nekā siltajā sezonā, tāpēc laicīgi jāpiedomā, kā lietot un pasargāt tos no temperatūras svārstībām.

Pareizi sagatavojot viedtālruni ziemai, nebūs jāuztraucas par tā stāvokli aukstumā.

FOTO: Shutterstock.com

Pareizi sagatavojot viedtālruni ziemai, nebūs jāuztraucas par tā stāvokli aukstumā.

Aukstā sezona ir saistīta ar dažādiem riska faktoriem, bet tas nebūt nenozīmē, ka ārā iestājoties mīnusiem, lietotājiem jāatstāj telefoni mājās, lai brīvajā laikā nopūstu no tiem putekļus. Pareizi sagatavojot viedtālruni ziemai, nebūs jāuztraucas par tā stāvokli aukstumā. Bet kas tieši ir kaitīgs ierīcei?


Pārdzesēšana
Piemēram, Apple vietnē ir diezgan viennozīmīgi norādīts, kādā temperatūrā ir atļauts darbināt ierīces – no 0° līdz + 35°C. Bet ierīču uzglabāšanai temperatūras diapazons ir nedaudz plašāks – no -20° līdz + 45°C. Lielākā daļa Android ierīču kompāniju iesaka ievērot tādu pašu temperatūras diapazonu. Tomēr nevajadzētu gaidīt, ka viedtālrunis, kas uz vairākām dienām bija atstāts mašīnā pie -20°C, nekavējoties sāks darboties. Pēc atgriešanās no pastaigas labāk telefonu uz kādu laiku atstāt gaitenī, pirms nest to uz labi apsildāmo telpu, jo viedtālrunim jāsasilst pakāpeniski, lai izvairīties no temperatūras šoka.

 

Mobilo tehnoloģiju ražotāji brīdina, ka ziemā viedtālruņus nekādā gadījumā nedrīkst atstāt automašīnās.


Protams, ir arī izturīgi viedtālruņi, kas nodrošina darbību ekstremālos apstākļos, tostarp zemā temperatūrā, taču, neskatoties uz to, daudziem lietotājiem ir parastie telefoni, kuriem šādas aizsardzības nemaz nav. Mobilo tehnoloģiju ražotāji brīdina, ka ziemā viedtālruņus nekādā gadījumā nedrīkst atstāt automašīnās. Dažas stundas pēc tam, kad vadītājs izslēdz auto salona sildītāju, automašīnā kļūst tikpat auksti, kā ārā.

 


Ātra akumulatora izlāde
Ja dodaties nelielā ziemas pastaigā ar ierīci, kurai uzlādes līmenis ir 20-30%, nekad nevarat būt pārliecināts, ka akumulators izturēs līdz promenādes beigām. Gadījumi, kad aukstumā telefoni izslēdzas arī ar 20% uzlādi, nebūt nav retums.


Kāpēc tas notiek? Akumulatora esošās vielas, kas spēlē elektrolīta lomu, mīnusos kļūst biezākas. Tāpēc litija jonu kustības ātrums kļūst mazāk intensīvs, kas savukārt īslaicīgi pasliktina akumulatora īpašības. Rezultātā strāvas kontrolieris veiktspējas samazināšanos uztver kā akumulatora izlādes pazīmi. Nav jāuztraucas par to, ka akumulatoram nodarītie zaudējumi būs neatgriezeniski – jonu kustības intensitāte normalizēsies, tiklīdz stabilizēsies ierīces temperatūra.

 

Reklāma
Reklāma

Mitrums korpusa iekšpusē rodas, ja pēc ilgstošas ​​lietošanas aukstumā telefoni pēkšņi nonāk siltumā, piemēram, kad lietotājs pēc atgriešanās no pastaigas aukstā laikā nolemj sasildīt ierīci pie radiatora vai kamīna.


 

Kondensācija
Kondensāciju sauc par kluso viedtālruņu slepkavu. Mitrums korpusa iekšpusē rodas, ja pēc ilgstošas ​​lietošanas aukstumā telefoni pēkšņi nonāk siltumā, piemēram, kad lietotājs pēc atgriešanās no pastaigas aukstā laikā nolemj sasildīt ierīci pie radiatora vai kamīna. Problēmas, ko var izraisīt kondensāts ir daudz nopietnākas nekā iepriekš minētās, jo kondensācija var pilnībā nogalināt viedtālruni, vai radīt bojājumus, kas novedīs pie dārga remonta.


Mehāniski bojājumi
Telefoni ir ļoti jutīgi pret visādiem mehāniskiem bojājumiem – skrāpējumiem, triecieniem un kritieniem. Nekad nevar zināt, kad ierīce var nokrist zemē vai atsisties pret citiem priekšmetiem. Sasista ekrāna vai salauzta korpusa nomaiņa prasa daudz laika un arī izmaksā diezgan dārgi, tāpēc pērkot jaunu telefonu ir vērts uzreiz apsvērt iespēju iegādāties maciņu, vāciņu vai aizsargstikliņu, lai nodrošināt ierīcei pienācīgu aizsardzību.

 


Karstā gaisa plūsma
Aizmirstiet par fēnu. Tipiska lietotāju kļūda – sniegā nokritušos viedtālruņus glābt, izmantojot matu fēnu. Diemžēl, bieži tas noved pie skumjām sekām. Siltā gaisa plūsma veicina ierīces iekšējo sastāvdaļu iznīcināšanu. Ienākošais gaiss izkliedē ūdens pilienus dziļāk korpusā. Tas izraisa ierīces nepareizu darbību. Pēc šāda "remonta" jums būs jāpērk jauns viedtālrunis.

Tāpēc, lai izvairīties no nepatikšanām ziemā, izmantojiet piederumus un aksesuārus, kas palīdzes aizsargāt ierīci un neļaus tai nosalt. Dažādi aksesuāri, kas palīdzes viedierīcēm ziemas laikā, kā arī modernie un jaudīgie skārienjutīgie telefoni ir pieejami interneta veikalā rdveikals.lv, kur katrs var ērti atlasīt un izvēlēties sev tīkamāko preci par izdevīgu cenu.