Pasākumu organizētāja Gundega Skudriņa dalās ar idejām, ko dāvināt mīļajiem, kad visi veikali ciet

Izrādās, dažiem ir apjukums, ko dāvināt Ziemassvētkos, jo dāvanu vēl nav, bet  veikali tagad ir slēgti. Pazīstamā pasākumu rīkotāja, atraktīvā Gundega Skudriņa savā FaceBook profilā dalījusies ar iepriecināšanas idejām, kas noderēs tad, ja ir mazliet izdomas un nedaudz brīva laika. 

Variantu un iespēju ir ļoti daudz. Sākot ar pašceptām kūkām, kuras var nosūtīt, vai atstāt pie namdurvīm.

FOTO: Shutterstock.com

Variantu un iespēju ir ļoti daudz. Sākot ar pašceptām kūkām, kuras var nosūtīt, vai atstāt pie namdurvīm.

Uzskaitīšu dažas idejas, kuras varbūt kādam atvieglos dzīvi, lai mazāk pārdzīvojumu par to, kas nav iespējams, bet vairāk prieka par to, ko varam un spējam. Tas tikai un vienīgi raisīs radošo garu. 

Dāvana ceļotājiem
Tātad, lieliem ceļotājiem varat sagatavot tikai viņiem vien izstrādātu ekskursijas maršrutu. Ja gribas riktīgi forši, tad tas paņem lielu tiesu laika, tāpēc, ja pazīstiet dāvanas saņēmēju, tad varat uzdāvināt tieši viņam atbilstoši izstrādātu maršrutu. Daba, viesnīcas, pieturpunkti pa ceļam, ēdināšana, muzeji, izstādes, interesantu saimniecību apmeklējums utt. Maršruts atbilstoši dāvanu saņēmēja interesēm.
 

Dāvana dabas draugiem
Dabas draugiem noderēs gada laikā jaunatklātās takas, mākslas mīļotājiem galeriju pastaigas.
Esmu pati savējiem dāvājusi pastaigas arī pa Rīgu. Izstaigājot un esot vietās, kurās nekad ikdienā neejam. Ticiet, vai nē, tādu vietu ir daudz. Prieks un pārsteigums garantēts.

 

Īpašie vārdi īpašiem cilvēkiem
Ar roku rakstīta vēstule ar 100 īpašības vārdiem, kas veltīti dāvanas saņēmējām, ir gan nosūtāma pa pastu, gan steidzīgie to var izdarīt elektroniski. Svarīgi, lai nav vienkārši  cukursīrups, bet vārdi, kas raksturo dāvanas saņēmēju. Patiesi, sirsnīgi un ar attieksmi.
Var nosūtīt dzejoļus, kas veltīti tieši konkrētam dāvanas saņēmējam. Variet tos nosūtīt pa pastu, vai steidzīgie to paveikt elektroniski. Skaisti, ja pacentīsieties un sarakstīsiet, piemēram, pleijeros un kopā ar austiņām, izvietosiet speciālā pastaigu maršrutā. Būs pārsteigums, prieks un pastaiga vienlaicīgi.


Dāvana vecvecāku dārzam 
Ja nevar doties ciemoties, tad var pie vecākiem, vecvecākiem vai draugiem viņu dārzā iestādīt, teiksim, ilgi gaidīto kļavu vai ozolu, vai eglīti. Kas zina, varbūt pat kādu rožu stādu, kamēr silts. Protams, ja ir dārzs.

Reklāma
Reklāma


Meistarklases
Tā tikai mums liekas, ka visu par otru zinām. Pat, ja dzīvojat vienā mājsaimniecībā, katram ir savi trumpji. Variet uzdāvināt meistarklašu apmaiņu. Piemēram, es protu runāt no otras puses vai dekorēt. Varu mainīties ar savu bērnu, kura labi fotografē vai zīmē. Skaidrs jau, ka tas nebūs mans talants, taču mazās apmācības lieti paplašinās redzeslauku.


Dāvanas gada garumā
Varat uzdāvināt 12 slepenos prieciņus, kurus gan nāksies izpildīt visa gada garumā, katru mēnesi pa vienam. Teiksim, janvārī atsūtīta filma, kuru iesakāt noskatīties, februārī grāmatu apmaiņa, martā pašcepti cepumi, aprīlī garda tēja piknikā, maijā pirmais aperols piemājas saulītē. utt Katru mēnesi mazs prieciņš, kas iedvesmos vesela gada garumā, ne tikai vienā svētku vakarā.

Palīdzība, kam to vajag
Katram ir tādi darbi, kas sakrājušies un kuriem grūti pieķerties. Tad nu variet uzdāvināt kartiņu, vai nosūtīt ziņu, ka šogad būsiet klāt kā likts. Uzdāviniet savu aizņemto laiku. Man, piemēram, draugi jau daudzu gadu garumā, arī vārda dienā, dāvina talkošanu, par ko esmu ļoooti pateicīga. Manuprāt, dāvanas, kuras reāli palīdz, dažkārt arī ikdienai, ir ļoti vērtas. Tās arī pauž attieksmi, kas ir būtiska prieka vairošanai.


Idejas atpūtai un izglītībai
Ir ļoti daudz fantastiskas dokumentālās filmas. Nosūtiet linku, lai dāvanu saņēmējs noskatās ko vērtīgu, paplašina savas zināšanas un noslēgumā pats dokumentē savu tā brīža dienu. Tagad gandrīz katram ir viedierīces, ar kurām to var izdarīt. Paies laiks un pat ļoti gribēsies redzēt, kāda bija 2020. gada nogale. Dokumentēt var gan fotografējot, gan izveidojot video. Absolūti brīvā izvēlē, vai nu savus tuviniekus, vai sevi, vai skatu aiz loga. Pagalmu, vienu koku, jelko. Tik un tā, lai kas tas būtu, tāds tas ir tieši iemūžināšanas brīdī.

Variantu un iespēju ir ļoti daudz. Sākot ar pašceptām kūkām, kuras var nosūtīt, vai atstāt pie namdurvīm.