Svētku sajūtu mēs radām paši. Iedvesmojošas idejas un receptes Ziemassvētku galda klājumam

Jā, pulcēties radu un draugu lokā šī gada skaistāko svētku laikā ir liegts. Jā, mūsu ikdienas kārtība ir krietni nojaukta. Un, jā, neviens nav atcēlis to, ka svētku sajūtas radīšana ir mūsu pašu rokās! Skaties Mammamuntetiem.lv foto, kā veidot svinīgas sajūtas raisošu galdu klājumu no tā, kas ir pieejams mājās un dabā.

Ir vērts svētkos domāt ne tikai par ēdienu klāstu, bet arī, kā to pasniegt. Uzburiet savā ģimenē brīnumpilnus svētkus! Galda klājumā izmantoti trauki no www.ginalasinterjers.lv.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Ir vērts svētkos domāt ne tikai par ēdienu klāstu, bet arī, kā to pasniegt. Uzburiet savā ģimenē brīnumpilnus svētkus! Galda klājumā izmantoti trauki no www.ginalasinterjers.lv.

Mammamuntetiem.lv rakstu sēriju "Ziemassvētku galds" atbalsta putnu fabrika "Ķekava"

Priežu un egļu zari, tumšsārti krūmu zari, smilgas, bērza tāss it viss, ko šobrīd vari atrast dabā, noderēs jūsu ģimenes Ziemassvētku galda svinīguma radīšanai. Pārskati mājās esošos priekšmetus – spoguļus, traukus, burciņas, galdautus vai auduma gabalus, egļu mantiņas, lampiņu virtenes, sveces. Un sākam kombinēšanu!

galda kartes svētku galdamBrīnuma klātbūtne ir garantēta, ja par vārda kartēm, trauku paliktņiem vai pat pašiem traukiem kļūs... dažāda izmēra spoguļi! Ģimenes vārdus uz spoguļiem vari rakstīt (un pēc tam viegli notīrīt) ar korektoru. 

Ņem vērā: ja ģimenē ir mazi bērni, tad galdauts svētkos nav ieteicams. Tas tāpēc, ka mazais itin nejauši to var aizķert, līdzi aizraujot visus plīstošos šķīvjus un glāzes, kā arī degošās sveces. Lai mazulis paaugas! 

apsveikums ziemassvētkosBērza tāss var kļūt par savdabīgu apsveikuma vai vēlējuma kartīti! 

galda piederumu noformēšanaSvētku sajūtu ir iespējams uzburt ar tik vienkāršu lietu, kā priežu zara un niedru piesiešanu katram galda piederumu komplektam.

ziemassvētku idejasGalda klājums lieliski izskatās, ja tajā ir dažādi līmeņi – ja kūkas paliktnis ir tikai viens, tad citus var radīt no stikla burciņām. Piemēram, apgriežot tās otrādi un piepildot ar skujeņiem vai mazītiņām lampiņu virtenēm. Trauki no: "Ginalas interjers".

ziemassvētku dekoru idejasIzrotā arī aizkarus! Tajos vari iekārt papīra vēdekļus vai sniegpārslas, eglīšu bumbuļus, priežu zariņus u.c. dekorus. 

ziemassvētkiSkat, kā spoguļojas gaļas mini terīnes, ja par to trauku kļūst spogulis (gaļas terīnes recepti skati zemāk)!

ziemassvētku receptes

Ir vērts svētkos domāt ne tikai par ēdienu klāstu, bet arī, kā to pasniegt. Uzburiet savā ģimenē brīnumpilnus svētkus! Recepšu idejas svētku galdam  vistas cepeti, salātus, rupjmaizes kārtojumu, kārsto dzērienu un citas , skati zemāk. 

Galda radošā ideja un klājums: Rita Anopa, Mammamuntetiem.lv

Mākslinieces asistente: Agnese Gabrāne, Mammamuntetiem.lv

Trauki no: "Ginalas interjers"

Saistītie raksti