Krāšņas, izgaismotas takas un pilsētas Latvijā. 5 vietas, kur ir vērts doties pēc gaismas šajās brīvdienās. FOTO

Gada vistumšākajā mēnesī, kad saule pie debesīm parādās tik reti, tā vien gribas doties gaišāku vietu un košāku iespaidu meklējumos. 

 

Ropažu baznīcas krāšņums

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ropažu baznīcas krāšņums

Latvijas pilsētas šogad ir pacentušās sagādāt krāšņus un greznus svētku greznojumus, kurus noteikti ir vērts apskatīt, ja vien darba dienu vakaros vai brīvdienās plānojat izkustēties no mājām. Esam atraduši vismaz piecas skaitas gaišas un apskates vērtas vietas Latvijā. 
 

Cecīļu dabas taka Ieriķos 
Staigājot pa taku dienas tumšajā laikā, kad tā tiek izgaismota, katrs atradīs sajūtu, ka nonācis pasaku mežā. Tā ir meža terapija tumsas gaismā, vieta, kur smelties iedvesmu saviem darbiem. Katrs gaismas stars tev liks iepazīt dabu no citas puses. Ja tu nevari atļauties izniekot ko tik vērtīgu kā rudenīgā un ziemīgā dienas un vakara gaisma, nepaliec mājās - ej un iepazīsti dabu tumsas gaismā. Gaismas taka atvērta katru sestdienu no plkst. 17:00 līdz plkst. 21:00 rudens un ziemas periodā (sākot ar oktobra beigām). Obligāta iepriekšēja pieteikšanās, lai ievērotu valstī ieviestos drošības noteikumus!


Jūrmalas Mežaparkā Gaismas parks 
Jau ceturto gadu Dzintaru mežaparks iemirdzas īpaši spoži – tūkstošiem krāsainu lampiņu krēslas stundās veido dažādus gaismas dekorus. Gada tumšajā laikā Dzintaru mežaparks pārvēršas par Gaismas parku – krēslas stundās to rotā īpaši Ziemassvētku tematikai veidoti gaismas dekori, kas veidoti no vairāk nekā 85 tūkstošiem krāsainu LED lampiņu.
Šogad Dzintaru mežaparka teritorijā mirdz vēl vairāk gaismiņu – izveidota jauna gaismas koku aleja, kā arī izgaismots 38 metrus augstais skatu tornis, no kura paveras brīnišķīgs skats uz pilsētu un jūras piekrasti. Arī šogad parka apmeklētājiem pieejams lielākais no dekoriem – parka tiltiņš, kas veidots jūras viļņa formā no gaismu virtenēm kopumā 3,5 kilometru garumā.
 


Pastaiga pa izrotāto Ogri


Šobrīd pilsēta ir izrotāta ar gaismām liepu alejā pie kafejnīcas ”Pie zelta liepas”, kas diennakts tumšajā laikā tiek izgaismoti.

Ja vēlies skaistas bildes ar daudz skaistām lampiņām un svētku noskaņu radīšanu sev, tad Ogrē fotogrāfs Māris Arbidāns piedāvā fotosesiju. Sazinies ar viņu facebook lapā - fotogrāfs Māris Arbidāns.


Reklāma
Reklāma

Gaismas dārzs Ropažu baznīcā


Adventes laikā Ropažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā izveidots īpašs "Gaismas dārzs", kura aplūkošanas laikā apmeklētāji aicināti ziedot baznīcas atjaunošanai. Informācija draudzes mājaslapā vēsta, ka "Gaismas dārzs" apmeklētājiem ir atvērts sestdienās un svētdienās no pulksten 11 līdz 19. Draudzes pārstāvji atgādina, ka apmeklējot "Gaismas dārzu" obligāti jāievēro visi valdības noteiktie piesardzības pasākumi, tai skaitā jābūt sejas aizsargmaskai. Vienlaikus dievnamā drīkst atrasties ne vairāk kā 30 cilvēku.


Liepājas gaismas rotājumi
Krāšņā un pasaku noskaņām pilnā noskaņā šogad tērpusies Liepāja. Ziemassvētku rotas šogad grezno Liepāju vairāk nekā 20 vietās: Rožu laukumā un Lielajā ielā, uz trim tiltiem, M. Ķempes ielā, Ziemeļu ielā, Annas tirgus laukumā, Ģenerāļa Baloža ielā un citur. Rotājumu autors ir K. Štobis (uzņēmums “First Service”). Cauri Liepājai brauc arī mirdzošais Ziemassvētku tramvajs – to apdarinājis “Reklāmas apgāds”. Ir vērts aizbraukt un apskatīti! 
 

...iespējams...viena no skaistākajām pilsētām Latvijā ....brīnumu laikā ❤