Pipars izdod kulinārijas grāmatu "Piparēdiens" ar 100 superīgām receptēm

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā jaunākā kulinārijas blogera Roja Puķes, plašāk pazīstamā kā Pipars kulinārijas grāmatu “Piparēdiens”. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ēdiens tāpat kā grāmata ir solījums – darīt labu. Piecpadsmit gadu vecumā jaunais pavārs Pipars līdzās savam blogam www.pipars.lv nolēma sarakstīt grāmatu, kas sagādās siltumu ikvienam cilvēkam, kam patīk ēst! 

 

Rojs gatavo vienkāršus, bet gardus ēdienus, kuru pamatā ir 4 līdz 5 sastāvdaļas. Ir arī receptēs skaļi neminēts komponents – aizrautība, kas spēj iedvesmot un apliecina, cik tomēr vienkārši ir gūt prieku.

Reklāma
Reklāma


“Mēs dzīvojam interesantā laikā. Šā gada sākumā Covid-19 pandēmija ieviesa savus noteikumus, un mēs nonācām pašizolācijā. Tieši tad man sāka šķist, ka brokastis, lai arī pagatavotas ar smaidu, vairs nesniedz TO prieku, un vakariņas ārpus mājas šķiet kas tāls un nesasniedzams. Jo tur, ārā, mēs tikāmies ar draugiem, apmeklējām kafejnīcas un baudījām burgeru variācijas un vistas nagetus tik vienreizēji kraukšķīgā panējumā. Pat frī kartupeļi šķita gardāki tieši “tur”, ārā! Tā es nonācu pie domas, ka arī mājas apstākļos var pagatavot tikpat gardus ēdienus kā tos, ko pasniedz ātrās apkalpošanas restorānos, kioskos un tirdziņos. Turklāt veselīgāk” par grāmatu saka autors, Rojs Puķe (Pipars).

Piparam šobrīd ir 15.gadi, savu kulinārijas blogu viņš uzsāka deviņu gadu vecumā. Pipars aktīvi piedalās un atbalsta dažādus labdarības projektus un ir labdarības akcijas “PiparsPogai” aizsācējs, ar kuras palīdzību tiek vākti ziedojumi dažādiem labdarības projektiem. Par saviem neskaitāmajiem labdarības projektiem 2019.gadā ieguva titulu “Latvijas Lepnums”.  Arī šīs grāmatas autoratlīdzība tiks ziedota bērniem ar īpašām vajadzībām.

Autors pateicas par sadarbību gaļas pārstrādes uzņēmumam “Nākotne” un portālam “Sejas” par informatīvo atbalstu.

Meklē grāmatu šeit.