Izziņas grāmata bērniem "Te, iekšā. Smadzenes tavā galvā"

Izdevniecība “Liels un mazs” izdod izziņas grāmatu bērniem “Te, iekšā. Smadzenes tavā galvā”

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērnu grāmatu izdevniecībā “Liels un mazs” iznākusi izziņas grāmata vidējā skolas vecuma bērniem “Te, iekšā. Smadzenes tavā galvā”. Grāmatu veidojušas portugāļu autores Izabela Miņoša Martinša (Isabel Minhós Martins) un Marija Manuela Pedroza (Maria Manuel Pedrosa), ilustrējusi Madalena Matozu (Madalena Matoso). No portugāļu valodas tulkojis Edvīns Raups, dzejnieks, pieredzējis spāņu un Latīņamerikas literatūras tulkotājs.

 

Grāmata veidota kā gudri un argumentēti, tomēr rotaļīgi uzrakstīts ceļvedis, kas aicina ceļojumā uz mūsu smadzenēm un atklāj lasītājam, kas īsti notiek viņa galvā. Kā rodas domas, emocijas un sajūtas, kā smadzenes vada mūsu ķermeni

 

Šī apjomīgā izziņas grāmata domāta bērniem no 10 gadu vecuma. Tā veidota kā gudri un argumentēti, tomēr rotaļīgi uzrakstīts ceļvedis, kas aicina ceļojumā uz mūsu smadzenēm un atklāj lasītājam, kas īsti notiek viņa galvā. Kā rodas domas, emocijas un sajūtas, kā smadzenes vada mūsu ķermeni, atceras to, ko ir iemācījušās, kā tās ļauj cilvēkam pieņemt lēmumus un radīt kaut ko jaunu. Sapratni veicina lakoniskās, asprātīgās ilustrācijas. Līdzās uzticamiem zinātniskiem skaidrojumiem te atrodami bērniem labi saprotami dzīves piemēri un interesanti praktiski uzdevumi, kas palīdz trenēt atmiņu, valodu un radošumu. Nodaļā par smadzeņu attīstību cilvēka dzīves laikā pusaudži un viņu vecāki atradīs arī pārliecinošu izskaidrojumu pusaudžu dumpinieciskumam un emociju vētrām.

 

Reklāma
Reklāma

 

Grāmatas “Te, iekšā. Smadzenes tavā galvā” autores Izabela Miņoša Martinša un Marija Manuela Pedroza kopā strādā pedagoģiskās komunikācijas jomā, ilustratore Madalena Matozu ir daudzu izdevniecības “Planeta Tangerina” bilžu grāmatu māksliniece. Kopā ar viņām grāmatas tapšanā iesaistījušies virkne portugāļu zinātnieku. Latviešu izdevuma zinātniskais konsultants ir Dr. Mārtiņš Ennītis.

Šī grāmata būs vērtīgs palīgs un instruments arī skolotājiem un bibliotekāriem. Tās saturs un pārdomātā struktūra aicina un motivē lasītājus izzināt, pētīt, domāt, sajust un radīt pašiem.
 
Grāmatas izdošanu līdzfinansē Portugāles grāmatu, arhīvu un bibliotēku ģenerāldirektorāts (DGLAB).

Izdevniecības „Liels un mazs” grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības mājas lapā, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos Latvijā.


Sekot izdevniecības jaunumiem var sociālo tīklu kontos: facebook.com/lielsunmazs un instragram.com/lielsunmazs