Siera kūkas tarte - viegla kūka, ko pagatavot mazuļa mēnešu jubilejās

Skaista ir tradīcija ik mēnesi mazuļa pirmā gadā laikā pagatavot kādu kūku. Ja tik vien jaunajām māmiņām būtu tik daudz laika un meistarības, lai varētu izcept gardu kūku! Beķerejas Rūtas Tūtas kūkas saimniece Rūta Strautniece ar Mammamuntetiem.lv dalās vienkāršā, bet gardum gardā siera kūkas tartes receptē.

Pagatavo mazuļa mēneša jubilejā vai citos svētkos siera tarti - pietiekami viegli, bet ļoti garšīgi! Foto: Ance Kalniņa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pagatavo mazuļa mēneša jubilejā vai citos svētkos siera tarti - pietiekami viegli, bet ļoti garšīgi! Foto: Ance Kalniņa

Siera kūkas tarte ir ļoti garšīga, maiga, nesarežģīta, neprasa uzmanību ik sekundi un noteikti garšos divtiklabi, kad būs pašu gatavota un pasniegta pagatavošanas laikā radītā mājīgā aromāta pavadībā! 

Tev vajadzēs šādus piederumus:
Standarta izmēra tartes vai kūkas formu (~24cm diametrā)
Cepampapīru
Blenderi

Mīklas pamatnei nepieciešams:
150g kviešu milti
25g baltais cukurs
25g brūnais cukurs
1/2 tējkarote vaniļas cukurs
100g sviesta

Masai nepieciešams:
300g krēmsiera
70g pūdercukura
1/2 tējkarote vaniļas cukura
140g skābā krējuma
20g kartupeļu vai kukurūzas cietes
1 ola
60g svaiga mango. 

Pagatavošana
Vispirms pagatavo smilšu mīklu kūkas pamatnei. Bļodā liec 150g kviešu miltus, 25g balto cukuru, 25g brūno cukuru, 1/2 tējkaroti vaniļas cukuru, 100g sviestu. Visas sastāvdaļas ar rokām sajauc kopā un mīci tik ilgi, kamēr izveidojusies vienmērīgas konsistences mīklas bumbiņa. Kūkas formā ieklāj cepampapīru un vienmērīgi izlīdzini visu sagatavoto smilšu mīklu pa formas pamatni, maliņas paceļot 2-3 cm uz augšu. Pamatnīti liec krāsnī cepties 180 grādu karstumā 20 minūtes. 

Ņem tīru bļodu, kurā liec visas siera kūkas masas sastāvdaļas: 300g krēmsiers, 70g pūdercukurs, 1/2 tējkarote vaniļas cukurs, 140g skābais krējums, 20g kartupeļu vai kukurūzas ciete, 1 ola, 60g svaigs mango. Kad visas sastāvdaļas saliktas bļodā, tās sablenderē ar rokas blenderi līdz izveidojusies vienmērīga, krēmīga masa. 

Siera kūkas masu lej uzceptajā kūkas pamatnītē un liec krāsnī 165 grādu temperatūrā uz 40 minūtēm. Ja vēlies, pirms likšanas krāsnī siera kūkas masu vari pārbērt ar svaigām vai saldētām ogām, kas dos gan svaigumiņu, gan skābumiņu kūkas kopējai garšai. 

Kad kūka izņemta no krāsns, to atdzesē un dekorē ar svētku dienai atbilstošiem elementiem vai vienkārši ar svaigām ogām! 

Foto: Ance Kalniņa.

Reklāma
Reklāma

 

 

 

Sastāvdaļas