Ieviesīs palīdzības pabalstu bērnu pieskatīšanai Covid-19 pandēmijas laikā

Plānots ieviest slimības palīdzības pabalstu bērnu pieskatīšanai Covid-19 pandēmijas laikā, paredz valdības ārkārtas sēdē atbalstītie grozījumi likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu".

 

Kāds no vecākiem varēs saņemt slimības lapu, atbalstu, pieskatot mājās bērnu līdz 10 gadu vecumam

FOTO: Shutterstock.com

Kāds no vecākiem varēs saņemt slimības lapu, atbalstu, pieskatot mājās bērnu līdz 10 gadu vecumam

Valdība atbalstījusi Labklājības ministrijas priekšlikumu, ka gadījumā, ja Covid-19 dēļ bērniem līdz desmit gadu vecumam būs jāmācās attālināti, tad valsts bērna vecākam segs darbnespējas lapu.

"Kāds no vecākiem varēs saņemt slimības lapu, atbalstu, pieskatot mājās bērnu līdz 10 gadu vecumam," sacīja valdības vadītājs Krišjānis Kariņš.

Veselības ministre Ilze Viņķele atzīmēja: "Tas atbalsts tiks attiecināts uz tiem vecākiem, kuriem piespiedu palikšana mājās ierobežojumu dēļ varētu būt šajās infekcijas vairāk skartajās pašvaldībās vai arī tajās pašvaldībās, kur papildu ierobežojumi nav piemēroti, bet kurās grūti nodrošināt šo trīs kvadrātmetru platību uz skolēnu, kas prasīs pārkārtošanos ilgāku laiku."

Šāds atbalsts ir nepieciešams arī situācijā, ja personai jāaprūpē pilngadīga persona ar invaliditāti no 18 gadu vecuma, kurai pašvaldība piešķīrusi dienas aprūpes centra vai dienas centra pakalpojumu un kura ar Covid-19 saistīto apstākļu dēļ nedrīkst apmeklēt dienas aprūpes centru, uzsver LM.

Reklāma
Reklāma

Par likuma grozījumiem vēl būs jālemj Saeimai.
 

Visu ziņu var izlasīt portālā LSM.lv