Valsts svētku nedēļa Jaunmoku pilī

No 18. līdz 22. novembrim, ievērojot valstī izsludināto ārkārtas situāciju un drošības noteikumus, Jaunmoku pils apkārtnē un parkā valdīs īpaša noskaņa par godu Latvijas valsts proklamēšanas gadadienai.

Jaunmoku pils apkārtnē un parkā valdīs īpaša noskaņa par godu Latvijas valsts proklamēšanas gadadienai.

FOTO: Shutterstock.com

Jaunmoku pils apkārtnē un parkā valdīs īpaša noskaņa par godu Latvijas valsts proklamēšanas gadadienai.

Jaunmoku pils parks ir plašs un kā radīts mierīgām, nesteidzīgām un drošām pastaigām. Patriotu nedēļā no 18. novembra parks tiks izgaismots (līdz plkst. 20:00), lai arī vakarā varētu baudīt skaistu pastaigu. Lai radītu kopības sajūtu, pils lapenē būs foto stūrītis, kurā varēs nobildēties un ar savu foto dalīties sociālajos tīklos. 


Muzejs būs atvērts apmeklētājiem, bet tiks ievēroti visi drošības pasākumi, kā arī būs norādes un uzturēšanās noteikumi pilī. Muzeja apmeklējums – pēc muzeja cenrāža. 


Meža muzejs svētku noskaņai ir sarūpējis īpašu uzdevumu paketi, kuru iespējams veikt individuāli vai vienas mājsaimniecības ietvaros. Tajā iekļauta orientēšanās spēle pils parkā, iepazīstot pils kompleksa vēsturi. Varēs saņemt arī meža veselības dzēriena recepti, kuru ikviens varēs pagatavot savās mājās un baudīt siltu, veselīgu un gardu dzērienu ar pašiem tuvākajiem. 


Jau piekto gadu Tukumā un tās apkārtnē atzīmē “Patriotisko garšas nedēļu”, kuras laikā tiek piedāvāta patriotiska svētku noskaņa kafejnīcās un restorānos un tiek piedāvāti latviešu tradicionālie ēdieni un vietējo produktu mūsdienu garšas baudījums. 


Šīs nedēļas ietvaros, no 18. -  22. novembrim  Jaunmoku pils ģimenes restorāns piedāvās īpašus ēdienus, kurus varēs pasūtīt līdzņemšanai vai baudīt viesnīcā. Pasūti ēdienu uz vietas – kamēr tas tiek gatavots, dodies pastaigā pa muzeju un pils parku. 

Reklāma
Reklāma


Īpašais patriotiskais ēdienkartes piedāvājums - Drupināta kazas siera salāti ar cidoniju sīrupā karamelizētām krāsainajām bietēm (6,50 eiro), ķirbju krēmzupa ar lapu kāposta kraukšķiem un kaņepju maizīti (5 eiro), zandarta fileja ar garšsakņu biezeni un baltvīna mērci (13 eiro), pīles krūtiņa ar burkānu biezeni un smiltsērkšķu emulsiju (16 eiro),brūkleņu un smiltsērkšķu saldējums ar rudzu maizes drupačām (5 eiro), šokolādes – pīlādžu tarte ar smiltsērkšķu emulsiju (6 eiro),  kā arī varēs baudīt īpašu dzērienu – karsto ābolu – cidoniju dzērienu - būs pieejams bezalkoholiskais (3,5 eiro) un alkoholiskais (7 eiro).


Ēdienu var pasūtīt: uz vietas vai zvanot pa tel. 26187442 no plkst. 9:00 – 18:00. Ja vēlies baudīt ēdienu citā laikā, pasūti to dienu iepriekš, zvanot pa tel. 26187442, rakstot whatsApp vai e – pastu info@jaunmokupils.lv. 


Pie mums tiek īpaši domāts par to, lai viesiem pie mums nakšņošana būtu patīkama un droša. Pieejami Pils numuri, Muižas ēkas numuri, Viesu māja un Dīķa namiņš. Patriotu nedēļā (no 16. – 22. novembrim) 3 + Goda ģimenes kartes īpašniekiem – 10 % atlaide viesnīcas pakalpojumam.