Padomi, kā izveidot savu perfekto garderobi

Teju katrs no mums ir piedzīvojis situāciju, kad garderobē ir vairāk apģērbu un aksesuāru nekā nepieciešams, tādēļ minimālistiska garderobe kļuvusi par vienu no aktuālākajām tendencēm visā pasaulē. Par laimi, garderobi jebkurā mirklī iespējams pārveidot – perfektas garderobes izveide var palīdzēt ietaupīt laiku, kā arī sakārtot telpu un stilu. 

Perfektas garderobes izveide var palīdzēt ietaupīt laiku, kā arī sakārtot telpu un stilu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Perfektas garderobes izveide var palīdzēt ietaupīt laiku, kā arī sakārtot telpu un stilu.

Kas ir perfekta garderobe?

  • Funkcionāla

Atbilst dzīvesveidam, indivīds var (un vēlas) valkāt tās pašas lietas atkal un atkal. 

  • Autentiska un papildinoša

Visus vienumus var stilizēt un saskaņot dažādos veidos, taču katrs vienums lieliski izskatās arī atsevišķi.

 

  • Individuāla 

Vienumi tiek izvēlēti, vadoties pēc indivīda gaumes, estētikas un iemīļotās krāsu paletes. 

 

  • Kvalitatīva

Vienumi veidoti no kvalitatīva auduma, lieliskām šuvēm, stingrām detaļām. 

 

10 padomi, kā izveidot savu perfekto garderobi

1. Izveidojiet personalizētu iedvesmas dēli

Apkopojiet uz iedvesmas dēļa ikvienu apģērbu un aksesuāru, ko varat iedomāties sev mugurā. Tas palīdzēs noteikt, kurā virzienā vēlaties doties, veidojot savu perfekto garderobi.

2. Nosakiet stilu

Pierakstiet krāsas, apģērba veidus un tekstūras, ko vēlaties saistīt ar savu apģērbu un aksesuāriem. Izvēles iespējas ir daudz un dažādas, taču ņemiet vērā – nevajadzētu izvēlēties vairāk kā trīs stilus. Tāpat atcerieties, ka mode un aktuālās tendences nav jāuztver pārāk nopietni, tādēļ eksperimentējiet, izmēģiniet, kas Jums der un patīk un galvenais – izklaidējieties! 

3. Izšķirojiet pašreizējo garderobi

Garderobes šķirošana nav vienkāršs process, tādēļ mums ir ieteikums - mēģiniet rīkoties pēc pārdot/ziedot/izmest shēmas. Izveidojiet trīs kaudzes un šķirojiet apģērbu un aksesuārus, vadoties pēc mērķa. Esiet stingrs un noteikti netaupiet un neglabājiet to, ko noteikti vairs nelietosiet. 

Reklāma
Reklāma

4. Sadaliet garderobi kategorijās

Organizējiet garderobi kategorijās – bikses, svārki, krekli, kleitas, utt. Pēc tam izveidojiet arī noteiktu krāsu secību.  Šie vienkāršie soļi palīdzēs izveidot garderobi kārtīgu un gaumīgu, turklāt Jums būs vieglāk tajā orientēties.

5. Galvenokārt koncentrējieties uz savām vēlmēm un vajadzībām

Sastādiet sarakstu ar visbiežāk valkāto apģērbu un aksesuāriem, pēc tam koncentrējieties, lai atrastu šo apģērbu un aksesuāru ideālo versiju.  To var saukt arī par Jūsu uniformas vai paraksta izveidi.

6. Pievienojiet unikalitāti, oriģinalitāti

Ne visiem mūsu apģērbiem jābūt universāliem – perfektā garderobe nozīmē, ka visam vienmēr pievienota kāda ‘’odziņa’’, kas nosaka Jūsu personību. Pēc tam, kad esat izveidojis garderobi, kas atbilst Jūsu vēlmēm un vajadzībām, pievienojiet tai kaut ko tādu, ko, iespējams, nekad nevarētu iedomāties sev mugurā. Centieties atrast līdzsvaru starp ikdienišķo un unikālo – ikdiena pirmā, sezona otrā, akcents trešais! 

7. Atrodiet sev piemērotus un iemīļotus veikalus

Sākumā noteikti atrodiet veikalus, kuru piedāvājums atbilst Jūsu personībai. Vadieties pēc stila, krāsām, tekstūrām, audumiem un izveidojiet sarakstu ar veikaliem, kurus Jūs varētu apmeklēt mirklī, kad nepieciešams iegādāties kaut ko jaunu. 

 

Atcerieties, ka mūsdienās pieejami lieliski interneta veikali, kur iespējams iegādāties gan apģērbu, gan aksesuārus. Sieviešu somas internetveikalā 220.lv atbilst ikvienam stilam un gaumei, tādējādi noteikti neliks vilties! 

8. Vienmēr apdomājiet vismaz piecas dažādas kombinācijas

Pretējā gadījumā izveidosiet garderobi, kas būs pilna ar apģērbiem un aksesuāriem, kas ir lieliski paši par sevi, taču, ja šos apģērbus un aksesuārus nevarēs saskaņot, Jūs visu laiku būsiet  “man nav ko vilkt” situācijā. Ja vēlaties iegādāties kaut ko jaunu, uzreiz apdomājiet vismaz piecas dažādas kombinācijas. 

9. Pieņemiet pārdomātus lēmumus

Rūgta patiesība - 9 no 10 reizēm Jūsu iepirkšanās nonāks strupceļā, jo Jūs neapmierinās materiāls, krāsa, detaļas vai kas cits. Neuztraucieties, ja neatrodat sev vēlamo un neiegādājieties kaut ko tikai tāpēc, ka Jums nepieciešams kaut kas jauns!  Iespējams, var palīdzēt saraksts, kurā nosakiet kritērijus, pēc kuriem izvēlaties apģērbu un aksesuārus. 

10. Esiet pacietīgs

Perfektās garderobes izveide prasa laiku. Izveidojiet plānu, taču nesteidzieties to īstenot tagad un tūlīt. Esiet pacietīgs, mierīgs un Jums noteikti izdosies! 

 

Atrodiet pārliecību par savu unikālo stilu un baudiet perfektās garderobes izveidi. Tā kā straujiem soļiem tuvojas ziema, neaizmirstiet arī par sezonālu apģērbu. Interneta veikalā 220.lv pieejami gan vīriešu, gan sieviešu ziemas zābaki un virsjakas – ienāciet un izvēlieties sev piemērotāko!