Mazajiem lasītājiem tulkota jauna grāmata "36 un 6 kaķi"

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā ukraiņu rakstnieces Halinas Vdovičenko bērnu grāmatu “36 un 6 kaķi.” No ukraiņu valodas tulkojis Māris Salējs. Natalkas Haidas ilustrācijas. Grāmata piemērota bērniem vecumgrupā no 7 gadiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

36 un 6 kaķi – tieši tik Halinas Vdovičenko grāmatas astaino varoņu, ne vairāk un ne mazāk – kādā lietainā vakarā apmetās Krepa kundzes dzīvoklī pret viņas gribu. Taču nepiekāpīgās saimnieces sirdi pret bezmāju kaķiem atmaidzināja sfinksu šķirnes kaķene vārdā Baronese. Ne Krepa kundze, ne viņas krustdēls Stass pat iedomāties nevarēja, par ko izvērtīsies 36 lielu un 6 mazu kaķu ielaušanās viņu mazajā dzīvoklī, un ka šī satikšanās būs īsts veiksmes stāsts gan kaķiem, gan cilvēkiem.

 

"Krāšņa grāmata! Ļoti harizmātiski kaķi! Beigās, šķiroties no varoņiem, rodas skumju sajūta.

 

Piecus gadus vecais dēls ir pilnībā sajūsmināts par stāstu, grāmatas sižetu un gandrīz nekavējoties sāka to iesaistīt spēlēs" Tatjana Makarova internetā.

 

 

Reklāma
Reklāma

Halina Vdovičenko ir dzimusi Lapzemē, aiz Polārā loka, dažus kilometrus no Norvēģijas un Somijas robežas. Iespējams, tādēļ bērnībā viņai visvairāk patika pasaka “Sniega karaliene”. Pēc atgriešanās Ukrainā, bērnībā viņa sapņoja par darbu grāmatnīcā vai bibliotēkā, viņai patika grāmatas . Savas radošās iemaņas ikdienā izmantoja, rakstot dienasgrāmatas un izgudrojot spēles. 

 

Pabeigusi Ļvivas Ivana Franko vārdā nosauktās Nacionālās universitātes filoloģijas fakultāti, sāka strādāt par žurnālisti. Kad izauga meita un dēls, sāka rakstīt romānus, stāstus un darbus bērniem. Ieceru nākamajām grāmatām pietiktu vairākiem autoriem.

 

2016. gadā Kijevā notiekošajā festivālā “Grāmatu arsenāls” “36 un 6 kaķi” saņēma balvu nominācijā “Gada jautrākā grāmata”.

 

Grāmata izdota ar Translate Ukraine tulkošanas grantu programmas atbalstu.