Smagi piedzērusies liepājniece dzīvoklī viena ar pusgadu vecu zīdaini

Pagājušajā nedēļas nogalē policisti konstatēja, ka kāda smagi piedzērusies liepājniece atrodas mājās ar sešus mēnešus vecu zīdaini, portālam Jauns.lv pavēstīja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova. 

 

Policisti notikuma vietā konstatēja, ka dzīvoklī atrodas sieviete un viņas sešus mēnešus vecā meitiņa.

FOTO: Shutterstock.com

Policisti notikuma vietā konstatēja, ka dzīvoklī atrodas sieviete un viņas sešus mēnešus vecā meitiņa.

Viņa ziņo, ka 8.novembrī Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Liepājā, kādā dzīvesvietā atrodas sieviete, kura nepilda bērnu aprūpes pienākumus. Policisti notikuma vietā konstatēja, ka dzīvoklī atrodas sieviete un viņas sešus mēnešus vecā meitiņa. 

Pārbaudē secināts, ka sieviete atradusies 2,76 promiļu reibumā. Bērna māte policistiem skaidroja, ka 8.novembrī kopā ar meitu devusies pie paziņas, kur notika alkohola lietošana. Pēc degvīna izdzeršanas sieviete devusies mājās, kur arī turpinājusi lietot degvīnu.  

Saprotams, ka šādos gadījumos bērns pie vecākiem, kuri atrodas alkohola reibumā, palikt nevar. Mātei nebija neviena radinieka, pie kā bērnu atstāt – lai gan viņa piedāvāja bērnu atstāt pie kaimiņienes, Valsts policija šādu variantu nepieļauj. 
Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas sazinājās ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, lai tiktu izvērtēts bērna veselības stāvoklis, pēc kā tika pieņemts lēmums bērnu nogādāt medicīnas iestādē. 

Reklāma
Reklāma

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde Liepājas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka procesu administratīvā pārkāpuma lietā un šo materiālu nosūtīja Liepājas pilsētas domes administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai. 

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu par bērna uzraudzīšanu, atrodoties alkohola ietekmē, kas var ierobežot spējas nodrošināt bērna drošību un aizsardzību no iespējamiem bērna dzīvības un veselības apdraudējumiem, ja to izdarījusi persona, kura atbildīga par bērna uzraudzību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro, informē likumsargi.