Uga Dumpis prognozē, kad varētu mīkstināt ārkārtējās situācijas ierobežojumus

Šodien stājas spēkā jaunie ierobežojumi, kas darbosies līdz 6. decembrim. Par ārkārtējās situācijas mīkstināšanu varēs runāt tad, ja saslimstībai ar Covid-19 mazināsies trīs reizes, tā šodien TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Veselības ministrijas galvenais infektologs, profesors Uga Dumpis.

Infektologs Uga Dumpis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Infektologs Uga Dumpis

Viņš atklāja, ka mērķis varētu būt arī ciparisks, proti, panākt, lai 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotājiem nokrīt zem 50 gadījumiem. Piektdien tā Latvijā sasniedza 164,6 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

"Tātad trīs reizes mazināt saslimstību. Un tad varētu runāt par to, ka mēs varētu kaut ko laist vaļā, ka esam pasargājuši slimnīcas. Tātad, tas sasniegums varētu būt skaitlisks," viņš sacīja.

Dumpis uzskata, ka ieviestie ierobežojumi ir samērīgi. Viņaprāt, ja cilvēki tos ievēros, ar to varētu būt pietiekami Covid-19 izplatības mazināšanai. Tomēr viņš uzsvēra, ka efektu jāgaida vismaz divas nedēļas un nevajadzētu brīnīties, ja gadījumu skaits šonedēļ pieaugs, kas turklāt varētu būt likumsakarīgi.

Reklāma
Reklāma