Darba devējam jānodrošina darbiniekiem attālināts darbs, ja profesijas specifika to pieļauj

Ārkārtējās situācijas laikā no 9.novembra līdz 6.decembrim darba devējam būs jānodrošina darbiniekiem attālinātā darba iespējas, paredz piektdien valdības ārkārtas sēdē pieņemtais rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

 

Atkal pārceļamies strādāt no mājām.

FOTO: Shutterstock.com

Atkal pārceļamies strādāt no mājām.

No rīkojuma izriet, ka darba devējam ārkārtējās situācijas laikā būs jānodrošina darbiniekiem attālinātā darba iespējas, ja darba specifika to pieļauj un darbiniekam ir iespējas mājās pilnvērtīgi veikt darba pienākumus.

Tāpat darbam klātienē būs jānodrošina darbiniekiem individuālie aizsardzības līdzekļi, kas ir nepieciešami darba pienākumu veikšanai, piemēram, mutes un deguna aizsegi, priekšauti, virsvalki.

Darba devējam būs jānosaka pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai darba kolektīvā, nosakot atbildīgo personu par šo pasākumu ieviešanu darbavietā un informējot darbiniekus par minētajiem pasākumiem.

Reklāma
Reklāma

Tāpat ārkārtējās situācijas laikā nebūs piemērojams normatīvajos aktos noteiktais nosacījums par pienākumu adresātam parakstīties informatīvā paziņojuma zonā "datums un paraksts" vai uz paraksta attēla iegūšanas aparāta sensora, ja pasta komersants, izmantojot sūtījumu apstrādes sistēmas, kas sagatavo un apkopo sūtījumu saņemšanas datus, nodrošina dokumentārus vai elektroniskus pierādījumus tam, ka konkrētais sūtījums ir izsniegts.

Jau ziņots, ka Covid-19 ierobežošanai no pirmdienas, 9.novembra, līdz 6.decembrim Latvijā izsludinās ārkārtējo situāciju, šāds lēmums piektdien pieņemts valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē.