Rīgas Dzemdību nams ievieš vēl stingrākus noteikumus Covid-19 ierobežošanai

Saistībā ar epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos – strauju un nekontrolētu Covid-19 izplatību valstī, Rīgas Dzemdību namā ieviesti stingrāki ierobežojumi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

No 31. oktobra visām Uzņemšanas nodaļā hospitalizētām grūtniecēm, dzemdētājām un nedēļniecēm, kā arī viņu pavadošajām personām tiks veikta Covid-19 testēšana.

Ja persona varēs uzrādīt negatīvu Covid testa atbildi, kas nav vecāka par 48h, atkārtoti tests nebūs jāveic.

Pacientes ar apstiprinātu COVID-19 infekciju, pacientes, kuras atrodas pašizolācijā vai kurām ir izteikta akūtas respiratorās vīrusu infekcijas simptomātika un nevar tikt izslēgta COVID-19 infekcija, piemēram, sauss klepus un temperatūra virs 38°C, tiks ievietotas Infekciju izolatorā. Pavadošās personas ar saslimšanas pazīmēm stacionārā ielaistas netiks;

No 2. novembra pavadošajām personām nav atļauts pavadīt pacienti uz ambulatorajām vizītēm, tai skaitā USG izmeklējumiem.

Jaundzimušo uz izmeklējumiem drīkst pavadīt tikai viens no vecākiem.

No 2. novembra uz laiku tiek pārtraukts pieraksts uz Ģimenes skolas lekcijām. Apmeklētājiem, kas jau ir pierakstījušies, lekcijas un nodarbības notiks, ievērojot stingrus epidemioloģiskās drošības mērus. Individuālas pirmsdzemdību sagatavošanas nodarbības tiks organizētas.
 

Lasi arī: Mammamuntetiem.lv VEBINĀRI - topošajiem vecākiem, lai palīdzētu sagatavoties dzemdībām attālināti

No 4. novembra pavadošās personas drīkstēs piedalīties plānveida operācijās, tikai uzrādot negatīvu Covid testa atbildi, kas nav vecāka par 48h.

Ierobežojumi pieņemti, lai aizsargātu māmiņu un jaundzimušo veselību un dzīvību, kā arī atbalstītu vispārējos sabiedrības epidemioloģiskās drošības mērus.  

 

Reklāma
Reklāma

Lasi arī: Vai jādzemdē ar masku un testu? Dzemdības Covid-19 laikā Rīgā un citās Latvijas slimnīcās