Ārsti šogad iesaka Helovīnus atzīmēt tikai mājas kompānijā

Ņemot vērā, šī brīža sarežģīto epidemioloģisko situāciju un strauji pieaugošu Covid-19 saslimstību Latvijā, Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologi vērš sabiedrības uzmanību uz galvenajiem piesardzības principiem, kas šobrīd mums visiem kā Latvijas sabiedrībai ir jāievēro ikdienā.

Paliec mājās!

FOTO: Shutterstock.com

Paliec mājās!

SPKC speciālisti aicina ikvienu rūpīgi pārdomāt un izvērtēt iespēju atturēties no Helovīna atzīmēšanas ārpus mājas. Šobrīd ļoti svarīgi ir atturēties no liekiem sociālajiem kontaktiem un nepiedalīties pasākumos, kurus apmeklē daudz cilvēku. 

Atgādinām, ka Covid-19 izplatības samazināšanai, no 30. oktobra ir jāievēro papildu drošības nosacījumi, piemēram, pulcējoties draugu un ģimenes lokā – iekštelpās un ārtelpās drīkst būt ne vairāk kā 10 cilvēki.

Īpaši uzmanīgiem jābūt iedzīvotājiem riska grupās, piemēram, senioriem un cilvēkiem ar hroniskām slimībām, jo viņiem saslimšana ar Covid-19 var noritēt smagāk.  

Tāpat aicinām vecākus sekot līdzi bērnu gaitām un izskaidrot, cik ļoti liela nozīme šobrīd ir katra atbildībai ne tikai sevis, bet arī pārējo veselības dēļ. Daļai skolēnu noteiktas attālinātās mācības, lai ierobežotu infekcijas slimību izplatīšanos, tādēļ aicinām jauniešus ierobežot klātienes tikšanās, tiekoties ar mazāku skaitu draugu, ievērot 2m distanci, izvēlēties aktivitātes ārā, vislabāk laiku pavadīt fiziskās aktivitātēs. Savukārt iekštelpās saziņai tiešsaistē ar draugiem aicinām izmantot dažādas  sociālo tīklu platformas.

Reklāma
Reklāma