Kā mēs, Mammamuntetiem.lv komanda, dizainējām savas Helovīnu maskas. FOTO

Pirms jauno ierobežojumu ieviešanas, mēs sarīkojām kopīgu radošo darbnīcu, kurā katrs sev izveidojām maskas Helovīnu tematikā. Iedvesmojies no mūsu idejām!

Aicinām ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus un šos svētkus svinēt ģimenes lokā mājās!

FOTO: Artūrs Ķipsts

Aicinām ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus un šos svētkus svinēt ģimenes lokā mājās!

Lai ikdienā justos ērtāk, lietojot mutes un deguna aizsegu, personalizē to: izvēlies auduma masku atbilstoši savai gaumei, pieskaņo apģērbam vai pārvērt to par glītu aksesuāru!

1. Maska ar auduma uzlīmēm
Nepieciešamie materiāli: 

  • Auduma maska;
  • Līmauduma uzlīmes, gatavas audumu aplikācijas vai krāsains līmaudums, kas turas pie auduma, piegludinot ar karstu gludekli (iespējams iegādāties audumu un rokdarbu veikalos);
  • Auduma krāsošanai paredzēti flomasteri;
  • Tīrs virtuves dvielis vai kokvilnas lupatiņa;
  • Gludeklis.

Veidošana
Izvēlas sev vēlamo līmauduma aplikāciju, vai no krāsaina līmauduma izgriež sev vēlamo formu (apli, lūpas, acis, auto, lācīti - ko vien vēlies uz maskas attēlot). 
Gatavas līmauduma uzlīmes iespējams arī izkrāsot un personificēt ar speciāliem auduma krāsošanai paredzētiem flomāsteriem (piegludinot ar karstu gludekli, krāsojums saglabāsies arī pēc mazgāšanas). 
Gatavai auduma maskai uzliek izvēlēto līmauduma aplikāciju vai izgriezto līmauduma formu, virsū uzliek virtuves dvieli vai plānu, kokvilnas lupatiņu un caur dvieli/ lupatu piegludina uzlīmi pie maskas ar karstu gludekli.

2. Maskas ar auduma krāsām  

 

Nepieciešami materiāli: 

  • Auduma maska;
  • Auduma krāsošanai paredzētas krāsas (iespējams iegādāties rokdarbu veikalos);
  • Smalka otiņa;
  • Tīrs virtuves dvielis vai kokvilnas lupatiņa;
  • Gludeklis.

 

Veidošana:

Gatavai auduma maskai ar otiņu vai pirkstiem uzzīmē zīmējumus, simbolus vai uzrakstus, izmantojot audumam paredzētas krāsas. Īpaši skaisti izskatīsies gaišas krāsas uz tumšas maskas. 

Kad zīmējums gatavs, ļauj tam nožūt (ja viegli pieskaroties ar pirkstu, krāsa uz pirkstiem nepaliek, var sākt piegludināšanu). Uz maskas zīmējuma uzliek tīru virtuves dvieli vai plānu kokvilnas lupatu un caur dvieli/ lupatu piegludina ar karstu gludekli. Nofiksējot zīmējumu ar karstu gludekli, tas saglabasies arī pēc mazgāšanas.

 

Reklāma
Reklāma

3. Maska ar pērlītēm

 

Nepieciešamie materiāli: 

  • Auduma maska;
  • Pašlīmējošās pērlītes (dažādas krāsas un lielumu), iespējams iegādāties rokdarbu veikalos;
  • Ja pašlīmējošās pērlītes nav pieejamas, var izmantot pērlītes ar caurumu vidū, kuras piešuj ar smalku adatu.

 

Veidošana:

Gatavai auduma maskai pielīmē (vai piešuj ar adatu) dažāda izmēra un krāsu pērlītes. No pērlītēm var izveidot dažādas formas vai zīmējumus, vai izmantot pērles tikai vieglam, elegantam akcentam. Ar pašlīmējošām pērlītēm darbs veiksies daudz raitāk, īpaši, ja darbojas kopā ar maziem bērniem. Ar piešūtajām pērlītēm nebūs jābaidās, ka kāda no pērlītēm pēkšņi nokritīs (īpaši mazgājot), piešūtas pērles būs daudz noturīgākas.  

Šis darbiņš un rezultāts īpaši patiks mazām princesēm. 

Pieaugušas dāmas var izvēlēties maskai pieskaņotas pērlītes un līmēt tās tikai vieglam, elegantam akcentam.

 

 

 

 

Saistītie raksti