Krisija Tīgena atklāti stāsta par bērna zaudēšanu un to, kāpēc publicējusi skumjās fotogrāfijas

Amerikāņu modele Krisija Tīgena savā blogā atklāti aprakstījusi savas sāpes, šī mēneša sākumā slimnīcā zaudējot savu bērnu, kuram jau pat bija izraudzījusies vārdu - Džeks. Toreiz viņa publiskoja fotogrāfijas, kurās bija redzams, kā viņa raud slimnīcā, saprotot, ka puisēns ir miris. Kamēr vieni sniedza atbalstu, tikmēr citi kritizēja lēmumu uzņemt un publicēt šādas fotogrāfijas. Tagad modele atbild kritiķiem un arī paskaidro, kādēļ tā rīkojusies.

 

Foto: Instagram @chrissyteigen

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Instagram @chrissyteigen

"Es nevaru izteikt, cik maz man rūp, ka jūs ienīstat šīs fotogrāfijas. Man nerūp, ka jūs tā nebūtu rīkojušies. Es to piedzīvoju, es to izlēmu darīt. Vēl jo vairāk - šīs fotogrāfijas nav domātas visiem, bet gan tiem, kuri arī pieredzējuši bērna zaudējumu un līdzīgas situācijas. Fotogrāfijas domāta tiem, kuriem tās ir nepieciešamas. Citu domas man nav svarīgas."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We are shocked and in the kind of deep pain you only hear about, the kind of pain we’ve never felt before. We were never able to stop the bleeding and give our baby the fluids he needed, despite bags and bags of blood transfusions. It just wasn’t enough. . . We never decide on our babies’ names until the last possible moment after they’re born, just before we leave the hospital. But we, for some reason, had started to call this little guy in my belly Jack. So he will always be Jack to us. Jack worked so hard to be a part of our little family, and he will be, forever. . . To our Jack - I’m so sorry that the first few moments of your life were met with so many complications, that we couldn’t give you the home you needed to survive. We will always love you. . . Thank you to everyone who has been sending us positive energy, thoughts and prayers. We feel all of your love and truly appreciate you. . . We are so grateful for the life we have, for our wonderful babies Luna and Miles, for all the amazing things we’ve been able to experience. But everyday can’t be full of sunshine. On this darkest of days, we will grieve, we will cry our eyes out. But we will hug and love each other harder and get through it.

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on Sep 30, 2020 at 8:58pm PDT

 

 

Modelei kopā ar viņas vīru amerikāņu dziedātāju Džonu Ledžendu ir divi bērni. Blogā viņa norāda, ka arī iepriekš esot bijušas problēmas ar grūtniecības norisi. 

"Es neesmu pārliecināta, ka jebkad spēšu aizmirst šo pieredzi. Es vairāk nekā mēnesi gulēju uz gultas, cenšoties panākt, lai puisēnam būtu 28 nedēļas, kas paredz lielākas iespējas izdzīvot. Ārsti man diagnosticēja daļēju placentas atdalīšanos. Man arī iepriekš bija problēmas ar placentu. Arī Mailzs man bija jādzemdē mēnesi ātrāk, jo viņš neuzņēma pietiekami daudz barības no manas placentas."

Tīgenai bijusi asiņošana, tomēr viņa cerējusi, ka viss tomēr beigsies labi. 

Viņa raksta, ka pēc bērna zaudēšanas lūgusi vīru nofotografēt šo mirkli, "lai cik tas būtu neērti".

"Es Džonam paskaidroju, ka man tas ir vajadzīgs. Viņš to nesaprata. Bet es zināju, ka man šis brīdis ir jāiemūžina uz visiem laikiem. Un es zināju, ka man ir jādalās ar šo stāstu," notikušā brīdi atminas Tīgena.
 

Reklāma
Reklāma

 


 

"Reizēm es aizmirstu, ka vairs neesmu stāvoklī. Es apķeru vēderu, kad staigāju apkārt. Es arī bieži pieķeru sevi pēkšņi sākot raudāt, bet es saprotu, cik es esmu laimīga, ka man ir divi bērni.

Džeks vienmēr tiks mīlēts un mūsu bērniem tiks stāstīts, ka viņš ir visapkārt - vējā, kokos, tauriņos." "Es uztraucos, ka cilvēki jūtas neērti tagad dalīties priekā ar mani. Vairākas man tuvas draudzenes tagad ir gaidībās. Es varu jums apzvērēt, ka nekas mani nedara laimīgāku, kā redzēt jūsu prieku."

Pēc notikušā publicēšanas viņa esot saņēmusi milzīgu atbalstu ne tikai no pazīstamajiem, bet arī no pilnīgiem svešiniekiem. Daudzi dalījušies ar savu pieredzi, ieteikuši grāmatas un literatūru, kur meklēt mierinājumu un atbildes. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I didn’t know how to come back to real life so I wrote this piece for Medium with hopes that I can somehow move on but as soon as I posted it, tears flew out because it felt so....final. I don’t want to ever not remember jack. . . Thank you to everyone who has been so kind. Thank you to the incredible doctors who tried so hard to make our third life a reality. Thank you to my friends and family and our entire household for taking care of me through all the adult diaper changes, bed rest and random hugs. Thank you John for being my best friend and love of my life. A lot of people think of the woman in times like this but I will never forget that john also suffered through these past months, while doing everything he could to take care of me. I am surrounded, in a human therapy blanket of love. I am grateful and healing and feel so incredibly lucky to witness such love.

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on Oct 27, 2020 at 2:01pm PDT

 

"Liels paldies ikvienam, kurš ir bijis domās ar mums vai dalījies savā pieredzē. Mums ir tik ļoti paveicies."