Attālināto mācību laikā Jūrmalas skolēni saņems pārtikas pakas

Jūrmalas pilsētas pašvaldība visiem skolēniem, kuri mācās attālināti, piešķirs pārtikas pakas. 

Attālināto mācību laikā Jūrmalas skolēniem piegādās pārtikas pakas

FOTO: Shutterstock.com

Attālināto mācību laikā Jūrmalas skolēniem piegādās pārtikas pakas

Visi skolēni, kas mācās attālināti, saņems pašvaldības nodrošinātas pārtikas pakas. Tās tiks iegādātas skolēnu ēdināšanai piešķirto līdzekļu apjomā atbilstīgi attālināto mācību periodam. 

Pārtikas paku iegādi un to nodošanu skolēniem organizēs katra Jūrmalas pašvaldības izglītības iestāde. Pārtikas pakas tiks veidotas, lai skolēniem nodrošinātu pilnvērtīgas un arī garšīgas maltītes. 
Pārtikas paku izdali plānots sākt novembra otrajā nedēļā, un līdz pārtikas paku izdalei 7.–12.klašu skolēni pusdienas var paēst savā skolā. Ēdināšana tiek nodrošināta, pamatojoties uz vecāku iesniegumu. Lai ievērotu epidemioloģiskās drošības prasības, pusdienas vecāko klašu skolēniem tiek organizētas laikā, kad mācības beigušās jaunāko klašu skolēniem, kuri šobrīd mācās klātienē. Patlaban šo iespēju izmanto 72 skolēni, kuri mācās attālināti.


Pavasarī, ārkārtējās situācijas laikā, Jūrmalas pašvaldība piegādāja siltas pusdienas skolēniem maznodrošinātās un trūcīgās ģimenēs, pārtikas pakas izsniedza arī daudzbērnu ģimenēm. 
Jūrmalas pašvaldība kopš 2013. gada nodrošina apmaksātas pusdienas visiem skolēniem pašvaldības skolās no 1. līdz 12. klasei, no 2014. gada – arī bērnudārzos. 

Reklāma
Reklāma