Slēdzenes nomaiņa metāla durvīm

Metāla durvju uzstādīšana ir viens no veidiem, kā vislabāk nodrošināt sava dzīvokļa un privātmājas drošību. 

Neskatoties uz augsto drošību, arī ar metāla durvju slēdzeni var rasties dažādas ķibeles.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Neskatoties uz augsto drošību, arī ar metāla durvju slēdzeni var rasties dažādas ķibeles.

Metāla durvju uzlaušana ir daudz skaļāks un laikietilpīgāks process kā koka vai koka izstrādājumu durvju atmūķēšana. Slēdzenes nolaušana, mehānisma izjaukšana vai vienkārša durvju konstrukcijas sabojāšana ir daudz grūtāk izdarāma, ja priekšā stāv metāla durvis. Tā apliecina M-Lux – pieredzējuši metāla durvju ražotāji un izplatītāji, kuru ražotās durvis garantē augsta līmeņa drošību vairāk kā 12 pasaules valstīs.

Neskatoties uz augsto drošību, arī ar metāla durvju slēdzeni var rasties dažādas ķibeles. Var gadīties sliktas dienas, kad tiek pazaudētas atslēgas vai tās tiek nolauztas. Grūti izlemt, kas ir sliktāk, taču abās situācijās jārīkojas vienādi – nekavējoties jāmaina atslēga. Šādās neveiksmīgās situācijās slēdzenes metāla durvīm ir tikpat ievainojamas.

 

Lai gan M-Lux speciālisti neiesaka slēdzeni mainīt pašiem, to var darīt, ja ir atbilstoša pieredze.

 

Slēdzenes nomaiņu metāla durvīm varat veikt paši, vai arī saukt speciālistu. Lai gan M-Lux speciālisti neiesaka slēdzeni mainīt pašiem, to var darīt, ja ir atbilstoša pieredze. Ja durvis var atvērt, tad situācija ir salīdzinoši vienkāršāka. Atliek tikai uzmanīgi noņemt durvju malējo paneli un izņemt slēdzenes mehānismu. Metāla durvju slēdzenes parasti ir daudz drošākas par koka durvju slēdzenēm, it īpaši sen uzstādītu durvju slēdzenēm, tāpēc arī to demontāža var būt sarežģītāka.

Reklāma
Reklāma

Galvenais, ar ko metāla durvju slēdzenes maiņa atšķiras no citu durvju slēdzenes maiņas – metāla durvju slēdzene var būt nostiprināta pašā durvju konstrukcijā. Tas nozīmē, ka var nākties izjaukt daļu no durvīm, lai pie slēdzenes tiktu. Šādā gadījumā, visticamāk, drošāk saukt atslēgu meistarus. Sarežģītu slēdzeņu nomaiņā viegli durvis bojāt. Lai gan metāla durvis ir izturīgākas, arī tās ir iespējams saskrāpēt vai nolauzt kādu detaļu slēdzenes maiņas procesā.

Metāla durvju speciālisti no M-Lux iesaka iepazīties ar interneta resursiem par to, kāda veida slēdzene ir jūsu durvīs pirms mēģināt to mainīt, it īpaši ja jums ir jāmaina slēdzene metāla durvīs. Ja nerodas pārliecība par to, ka zināt, ko darīt, labāk griezties pie meistara.

 

Savukārt, ja nepieciešamas jaunas metāla durvis M-Lux piedāvā plašāko izvēli.

Vairāki simti modeļi, dažādi izmēri un augsta kvalitāte – ikviens spēs izvēlēties sev piemērotāko.