Ko ērtāk lietot ziemā - kontaktlēcas vai brilles?

Kontaktlēcas ir praktiska medicīnas prece, kas palīdz simtiem tūkstošu cilvēku visā pasaulē lūkoties uz pasauli skaidrāk. Taču kas notiek, kad daļa šo cilvēku dzīvo teritorijās ar mainīgu klimatu, līdzīgi kā pie mums? 

Brilles vai kontaktlēcas izvēlēties ziemā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Brilles vai kontaktlēcas izvēlēties ziemā

 

Šajā rakstā apskatīsim to, kas jāzina par kontaktlēcu un briļļu lietošanu ziemas sezonā, lai Tu varētu izvēlēties savām vajadzībām atbilstošāko risinājumu.

 

Briļļu nēsāšana ziemā – kas jāņem vērā?

  • Gan lēcām, gan brillēm ir savas lietošanas īpatnības, turklāt ziema ir sezona, kad jāņem vērā ne tikai zemā temperatūra, bet arī vējš un citi šim gadalaikam raksturīgi apstākļi un aktivitātes. Brilles var ātrāk tikt sabojātas – ziema ir laiks, kad diemžēl gadās paslīdēt un nokrist, tāpat arī daudzi no mums ir iecienījuši dažādus sporta veidus un aktivitātes, tajā skaitā, sniegavīru celšanu, pikošanos, slēpošanu, braukšanu ar ragaviņām vai slidošanu. Visas šīs nodarbes saistās ar risku sabojāt brilles, tādēļ par to ir īpaši jāpiedomā.
  • Brilles mēdz aizsvīst, ienākot siltā telpā – tie, kas nēsā brilles, noteikti ir piedzīvojuši to kaitinoši sajūtu, kad no āra ienāc istabā un uz brīdi brilles ir pilnībā aizmiglojušās. Ar to diemžēl jārēķinās ikvienam, kas nēsā brilles.
  • Ziemas prieku baudīšana - briļļu nēsāšana ir apgrūtināta arī tad, ja vēlamies doties slēpot vai braukt ar snovborda dēli, jo uz galvas jāvelk ķivere vai speciālās slēpošanas brilles.

 

Kontaktlēcu nēsāšana ziemā – kas jāzina?

Reklāma
Reklāma
  • Ziemas laikā vairāk jārūpējas par acu mitrināšanu – lai arī ziemas sezonā nav tik ļoti jāuztraucas par tādām problēmām kā alerģijas, kontaktlēcu nēsātājiem ir jārēķinās ar citiem izaicinājumiem, šajā gadījumā – sauso gaisu gan ārā, gan telpās, it īpaši, kur ir centrālā apkure. Lai acis neciestu, ir nepieciešams domāt par to papildu mitrināšanu, lietojot atbilstoša sastāva pilienus vai gelu. Šos produktus acu saudzēšanai vari iegādāties interneta veikalā Manaslecas.lv. Tāpat telpās ieteicams lietot gaisa mitrinātājus un patērēt pietiekami daudz šķidruma.
  • Lieto saulesbrilles – arī ziemā saule var būt pietiekami spilgta un spēcīga, tādēļ acu sargāšanai lieto saulesbrilles.
  • Izvairies lietot acu lēcas, ja esi saaukstējies – īpaši tad, ja arī acis ir sarkanas un bieži asaro. Šajā laikā vajadzētu lietot brilles arī tādēļ, ka paaugstinās risks ar rokām ienest infekciju acīs, kad maini lēcas.

 

Meklē, kur ērti un viegli iegādāties lēcas, to kopšanas līdzekļus un produktus acu mitrināšanai un saudzēšanai?

 

Ienāc Manaslecas.lv!