Kā uzglabāt kastaņus un ozolzīles, lai izmantotu tos skaistiem dekoriem

Kā panākt, lai ozolzīles un kastaņi neizžūst (lai vēlāk tos var izmantot Adventa vainagiem). Kurš gan negrib ziemas dekoriem, Adventa vainagam izmantot skaistus, spīdīgus un nesačokurojušos kastaņus un ozolzīles! Kā saglabāt rudenī salasītās dabas veltes, lai arī vēlāk ir glītas?

Nekādā gadījumā neliec neelpojošā maisā vai slēgtā traukā – sapelēs.

FOTO: Shutterstock.com

Nekādā gadījumā neliec neelpojošā maisā vai slēgtā traukā – sapelēs.

Kur un kā uzglabāt?

Ledusskapī. Gan kastaņus, gan ozolzīles uzglabā ledusskapī, vēlams zemākajā plauktā, kur ir visaukstākā temperatūra. Ieliec tos papīra turzā vai traukā bez vāka un ik pa laikam nedaudz aprasini ar ūdeni. Nekādā gadījumā neliec neelpojošā maisā vai slēgtā traukā – sapelēs.

 

Saldētavā. Ja ir brīva vieta saldētavā, zīles un kastaņus droši sasaldē. Liec plastmasas maisiņā, lieliski, ja ir uzsnidzis pirmais sniegs, ieliec arī to maisiņā. Pirms dekora gatavošanas atlaidini. Tiesa, šādi glabāti kastaņi un zīles pēc kāda laika mēdz izdzīt arī asnus.

 

Iebalzamēšanas šķīdumā. Pagatavo šķīdumu no glicerīna un ūdens attiecībās 1:1. Lai nepatīkamā šķīduma smaka neizplatītos pa visu māju, labāk ņem trauku ar vāku. Iebalzamēšanas šķīdumā zīles un kastaņus turi aptuveni 2 nedēļas.

 

Reklāma
Reklāma

Mitrās smiltīs. Lai ozolzīles un kastaņi neizkalstu, glabā tos traukā ar nedaudz mitrām smiltīm, kas novietots vēsā vietā uz balkona, pagrabā vai šķūnītī. Neturi siltumā, sāks augt.

 

Der zināt!

● Lai kastaņi un zīles, arī čiekuri ikvienā dekorā izskatītos svaigi un spīdīgi, iesmērē tos ar eļļu vai nesālītu sviestu. Bet ilgstoši spīdīgi tie būs, ja nopūtīsi ar matu laku. Nebaidies izvēlēties laku ar spīdumu!

 

Avots: Jauns.lv