Cik augstu apgriezt ziemcietes?

Rudens darbiņi puķu dobēs.

Ziemcietes jāapriež pirms rudens salnām.

FOTO: Shutterstock.com

Ziemcietes jāapriež pirms rudens salnām.

Kaut arī šķiet, ka skaistāk puķudobe izskatās, ja visi ziemciešu ceri ir apgriezti līdz ar zemi, tā rīkoties tomēr nevajadzētu.  

 

Dari tā:

Reklāma
Reklāma
  • Apgriešanu veic neilgi pirms salnas, jo caur lapām ziedi turpina uzņemt barības vielas, kas nepieciešamas pārziemošanai. Ziemcietes apgriez tā, lai lapas un kāti paliek ap 15 cm virs augsnes. Mazām ziemcietēm atstāj trešdaļu no to garuma. Apgrieztajos stumbeņos lieliski aizķersies sniegs un kalpos kā papildu siltinājuma slānis.
  • Pēc apgriešanas no ziemciešu dobes izņem sapuvušās lapas, lai neizplatās slimības, bet sausās krūmu un koku lapas, kas sakritušas starp apgrieztajiem kātiem, atstāj. Tās lieliski pasargās augu saknes un ziedpumpuru aizmetņus no sala. Ja nogriezīsi līdz zemei, lapām nebūs, kur aizķerties, un vējš tās viegli aizpūtīs.
  • Apgriežot lapas un kātus par zemu, ir iespēja traumēt nākamā gada ziedpumpuru aizmetņus, tāpēc krāšņā ziedēšana var izpalikt.
  • Atstātais stublājs neļaus mulčai, kas uzbērta uz ziemu, sablīvēties uz augsnes, un pie auga saknēm brīvi piekļūs gaiss. Arī vējš mulču tik viegli neaizpūtīs.

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti