Brīvdienās Rīgā ielidos atpūtnieki no Kipras, kur situācija pasliktinājās tā, ka tagad jāievēro pašizolācija

Nedēļas nogalē no brīvdienām Kiprā atgriezīsies lidmašīna ar cilvēkiem, kuri devās uz šo valsti, kad pēc tās apmeklēšanas pašizolācija vēl nebija jāievēro, taču tagad situācija ir mainījusies. Preses konferencē pēc valdības sēdes Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs žurnālistiem norādīja, ka situācija šajā valstī pasliktinājās, tāpēc tiem, kas atgriezīsies, būtu jāievēro desmit dienu pašizolācija.

Situācija Kiprā ir mainījusies un tur šis rādītājs tagad ir augstāks un atpūtniekiem atgriežoties jāievēro pašizolācija.

FOTO: Shutterstock.com

Situācija Kiprā ir mainījusies un tur šis rādītājs tagad ir augstāks un atpūtniekiem atgriežoties jāievēro pašizolācija.

Perevoščikovs sacīja, ka saskaņā ar Latvijā nolemto pašizolācija nav jāievēro, atgriežoties no tām valstīm, kur saslimstības kumulatīvā incidence nepārsniedz Latvijas situāciju, taču situācija Kiprā ir mainījusies un tur šis rādītājs tagad ir augstāks.

 

“Situācija Eiropā ir nestabila,” komentējot Kipras gadījumu, norādīja epidemiologs.

 

SPKC gan vēl nav atjaunojis valstu sarakstu, ko parasti publicē katras piektdienas pēcpusdienā. 

 

Jau vēstījām, ka 17.oktobrī uz Kipru aizlidoja atpūtnieku pilna lidmašīna, čarterreiss bija piepildīts 100%.

Reklāma
Reklāma

 

 "Tez Tour" ģenerāldirektors Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs portālam "travelnews.lv" stāstīja, ka Tez Tour" 17.oktobrī sadarbībā ar Kipras nacionālo aviokompāniju "Cyprus Airways" pirmoreiz sāka "Tez Tour" čarterreisu programmu no Rīgas uz Larnaku, Kipru. "Tas ir praktiski vienīgais virziens, kas patlaban ir iespējams čarterreisu veikšanai no Rīgas, Latvijas," uzsvēra Paļgovs.

 

Avots: Jauns.lv