Kā izvēlēties krūšturi: mammologa-onkologa padoms

Krūšturis nav tikai skaistumam un pavedināšanai domāts apģērba gabals. Pareizi izvēlēts, šis apakšveļas gabals var pasargāt krūtis no dažādām saslimšanām, un, protams, ilgāk uzturēt krūšu formu skaistu un pievilcīgu.   

Sievietes apmeklē vingrošanu pie fizioterapeita un iziet masāžas kursus, bet vienīgais, kas tiešām varētu palīdzēt, ir pareizi izvēlēts krūšturis.

FOTO: Shutterstock.com

Sievietes apmeklē vingrošanu pie fizioterapeita un iziet masāžas kursus, bet vienīgais, kas tiešām varētu palīdzēt, ir pareizi izvēlēts krūšturis.

Kas būtu jāzina, pērkot krūšturi, un kādas ir izplatītākās kļūdas, iegādājoties apakšveļu, Mammamuntetiem.lv stāsta plastiskais ķirurgs, onkologs Andrejs Jakobčuks.


Apkārtmērs 

Pirmā kļūda, ko pieļauj lielākā daļa sieviešu, ir mēģinājums padarīt krūtis apjomīgākas, pērkot par vienu izmēru mazāku apakšveļu.

 

Pārāk mazs krūšturis saspiež krūtis un rada push-up efektu. Izvēloties pārāk ciešu krūšturi, sieviete izjūt pastāvīgu diskomfortu, kas savukārt var izraisīt emocionālā stāvokļa pasliktināšanos un pat hroniski sliktu omu.

Krūštura maliņas apkārtmēram centimetros zem krūtīm ir jāatbilst apakšveļas kataloga izmēram, proti, 75 cm vai 80 cm u.tml. (70B, 75C u.tt.). Retos gadījumos rodas neatbilstības, bet parasti ražotāji stingri seko šiem standartiem.

 

Krūštura bļodiņas

Arī šeit jāievēro iepriekšējais ieteikums – nepērc mazāku izmēru, nekā tev vajag! 

 

Reklāma
Reklāma

Pareizi izvēlētam krūšturim jābalsta krūtis tā, lai, skatoties no augšas, starp krūti un krūšturi būtu mazliet brīva vieta.  

 

Bļodiņas malai jāsniedzas līdz padusei, stingri piekļaujoties krūškurvim. Visai krūtij ir ērti jāieguļas bļodiņā. Nedrīkstētu būt tā, ka pie padusēm veidojas uz āru izlīduši apaļumi. Ja krūts nav pilnībā pārklāta ar krūštura bļodiņu, krūšturis ir par mazu.


Lencītes 

Krūštura jostiņai jeb korsetei, kas atrodas zem bļodiņām, ir jābūt horizontālai. Nedrīkst būt tā, ka lencītes velk visu krūštura konstrukciju uz augšu, un tai līdzi paceļas arī korsete. Ja tā notiek, vai nu ir nepareizi noregulēts lencīšu garums, un tās pārceļ visu krūšu balstīšanas uzdevumu uz pleciem, vai arī ir izvēlēts pārāk mazs krūšturis. 

 

Materiāls 

Svarīgi ir ne tikai izvēlēties pareizas konstrukcijas krūšturi, bet arī piemērotus un ikdienā ērtus materiālus. Pievērs uzmanību auduma sastāvam! Jo mazāk sintētikas, jo labāk. Krūtis mazāk svīdīs un arī nepatīkamais aromāts nebūs tik izteikts. Dabīgie materiāli arī retāk izraisa alerģijas dekoltē zonā. 
 

Kāpēc tas viss ir tik svarīgi? Ārsts, kas ikdienā satiek desmitiem sieviešu ar dažādām krūts saslimšanām, novērojis, ka, nepareizi izvēlēts krūšturis, bieži vien ir muguras sāpju iemesls. Sievietes apmeklē vingrošanu pie fizioterapeita un iziet masāžas kursus, bet vienīgais, kas tiešām varētu palīdzēt, ir pareizi izvēlēts krūšturis. 

Saistītie raksti