Sorgo ar dārzeņiem un plaučolu

Sorgo bezglutēna graudaugs, kas ir ļoti vērtīgs veselības stiprināšanai, turklāt tam ir plašas izmantošanas iespējas, pateicoties tā neitrālajai garšai un irdenajai konsistencei: sorgo piemērots gan zupām, gan dažādiem salātiem, dārzeņu pildīšanai, sautējumiem, plācenīšiem un putrām. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas vienai porcijai:

  • 140 g Just Nature sorgo
  • 30 g šalotes sīpolu
  • 70 g cukurzirņu
  • 70 g sparģeļu
  • 15 g olīveļļas
  • 20 g sviesta
  • 2 g sāls
  • Plaučolai: 
  • 1 ola
  • 10 g etiķa
  • ūdens
     

Pagatavošana: 
1.Izmērcē sorgo aukstā ūdenī 4-8 stundas pirms vārīšanas.
2. Vāra sorgo uz lēnas uguns līdz gatavībai. Sāli pieber pirms vārīšanas beigām. Nokāš un atdzesē. Sagriež un apcep olīveļļā Šalotes sīpolus, tad cukurzirnīšus un sparģeļus.
3. Pievieno sorgo, sviestu un apcep.
4. Pagatavo plaučolu. Uzvāra katliņā ūdeni, pievieno etiķi, samaisa ar karoti, izslēdz uguni, pārsit olu un uzmanīgi, lēnām ieslidina to ūdens virpulī. Atstāj olu ūdenī uz 4 minūtēm, tad uzmanīgi izņem ar putu karoti un liek uz sorgo ar dārzeņiem. Dekorē ar zaļumiem.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas