Dārzeņu zupa ar sorgo

Sorgo bezglutēna graudaugs, kas ir ļoti vērtīgs veselības stiprināšanai, turklāt tam ir plašas izmantošanas iespējas, pateicoties tā neitrālajai garšai un irdenajai konsistencei: sorgo piemērots gan zupām, gan dažādiem salātiem, dārzeņu pildīšanai, sautējumiem, plācenīšiem un putrām. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  • 150 g Just Nature baltais sorgo
  • 3 burkāni
  • 1 paprika
  • 2 selerijas kāti
  • 400 g konservētu balto pupiņu
  • 3 l dārzeņu buljona
  • 2 ēdamkarotes garšvielu maisījums zupai 
  • sāls un pipari pēc garšas



Pagatavošana:
1. Katlā lej aptuveni 500 ml ūdens, uzvāra, pievieno sorgo un vāra 40 minūtes*.
2. Kamēr vārās sorgo, nomizo burkānus un sagriež mazākos gabalos, tāpat arī papriku un seleriju.
3. Katlā lej dārzeņu buljonu, pievieno burkānus un vāra 5 minūtes. Tad pievieno seleriju, papriku, noskalotu sorgo un vāra 10 minūtes. Pievieno noskalotas pupiņas un vāra vēl dažas minūtes. 
4. Pasniedz zupu ar skābo krējumu, svaigiem zaļumiem un gardu maizes riku. 
*Ja sorgo būs iepriekš izmērcēts, tas būs gatavs krietni ātrāk. Tāpat iespējams novārīt lielāku daudzumu sorgo un izmantot to vairākiem ēdieniem priekšdienām.

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas