Kā pareizi lietot ķirbju un citu rudens dārzeņu sulu?

Atbild uztura speciāliste Lizete Puga.

 

Visas ķirbja sastāvdaļas ir ēdamas!

FOTO: Shutterstock.com

Visas ķirbja sastāvdaļas ir ēdamas!

Jāņem vērā, ka ne vienmēr ar sulas glāzi būs panākts cerētais efekts, tam ir nepieciešams laiks un regularitāte. Kā arī – ne vienmēr auga sula būs vienīgā vērtīgākā un dziedinošākā. Labs risinājums, sākot sulu kūres, – vienmēr izdomāt, kā simtprocentīgi izmantot visu auga potenciālu.

Visas ķirbja sastāvdaļas ir ēdamas! Svaigu lapu salātus papildini ar ķirbju eļļu, starp ēdienreizēm vari pagrauzt ķirbja sēklas, dzer svaigi spiestu ķirbju sulu. Īpaši vakarā, jo uzskata, ka tā veicina labāku miegu.

* Ķirbju sula lieliski palīdzēs arī sagatavoties ziemai, stiprinot imūno sistēmu un uzlabojot pašsajūtu. Tā arī palīdzēs uzturēt sevi formā, jo ķirbis satur daudz maigu šķiedrvielu, kas veicina gremošanas procesus, un ilgtermiņā var uzlabot sirds un asinsvadu veselību. Tāpēc noteikti izmanto iespēju un katru dienu savu ēdienkarti papildini ar kādu ķirbja ēdienu. Svaigi spiesto sulu vari kombinēt arī ar burkānu vai ābolu sulu.
 

Multiaugļu-dārzeņu svaigi spiestā sula lieliskam rīta iesākumam! 
 

* Izslavētā biešu sula organismā ievērojami papildinās dzelzs rezerves, tādējādi uzlabojot asins sastāvu. Biešu sula labi garšo kopā ar burkānu sulu. Vienīgi, ilgstoši lietota, tā var pazemināt asinsspiedienu, tāpēc cilvēkiem, kam tas ir zems, to regulāri lietot nav vēlams.

Reklāma
Reklāma

 *Imunitāti stiprina skābu kāpostu sula, kas satur īpaši daudz C vitamīna. Taču augstais skābes daudzums sulā var kairināt gremošanas traktu. Tāpēc, lai veiksmīgi papildinātu C vitamīna rezerves, kritiski novērtē sava gremošanas trakta iespējas un jutību.

* Tautas medicīna kartupeļu sulu iesaka lietot kuņģa čūlas gadījumā, bet tas nav klīniski pierādīts. 
 

No žurnāla "100 labi padomi"

Saistītie raksti