Saldā un sāļā putra. 2 recepšu idejas

 14. oktobris 2020 14:40 Recepte

Tradicionāli domājam, ka brokastu putra var būt tikai salda un pienā vārīta, bet tā nebūt nav. Izmēģini divas receptes – krēmīgo saldo auzu pārslu putru vai sāļo 7 graudu putru ar cūkgaļas kraukšķiem. Par gardām un sātīgām brokastīm!



Rakstu sēriju "Brokastu spēks visai ģimenei" atbalsta "Herkuless"



Krēmīgā auzu putra
Porcijas lielums: 2 personām.
Pagatavošanas laiks: 8 minūtes.

Nepieciešams:
1 glāze ūdens 
2 saujas pilngraudu auzu pārslu “Herkuless” 
Šķipsna sāls 
1,5 glāzes auzu dzēriena, piena (paša gatavota vai pirkta) 

Pasniegšanai:
1 sauja purva dzērveņu 
1 ēdamk. medus 
2 ēdamk. ūdens 

Pagatavošana: 
Ūdenim pievieno sāli un auzu pārslas un, vārot 2 minūtes, uzbriedini. Pielej auzu pienu un uz lēnas uguns karsē, līdz pārslas pilnībā pārsprāgušas un putra kļuvusi krēmīga.
Paralēli karsē dzērvenes ar ūdeni un medu, līdz tās veido saldi skābenu mērci. Ja vēlies saldāku, pievieno vēl medu. Pasniedz siltu.


Ja vēlies pagatavot auzu piena dzērienu, te pavisam vienkārša recepte!

Pašmāju grauzdēto auzu piena dzēriens

Nepieciešams:
150 g pilngraudu auzu pārslu 
1 tējk. medus 
1,5 l dzeramā ūdens 

Pagatavošana:
Grauzdē auzu pārslas uz pannas vai cepeškrāsnī. Aplej ar ūdeni un liec nostāvēties uz nakti. Visu masu liec blenderī, pievieno medu un blendē, līdz iegūsti piena konsistenci. Ja blenderis nav ļoti jaudīgs, izkās pienu caur sietu.
Pasniedzot vienmēr jāsakrata. Uzglabā ledusskapī līdz 3 dienām.

7 graudu putra ar cūkgaļas kraukšķi 

Porcijas lielums: 2 personām.
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes.

Nepieciešams:
100 g kartupeļu 
100 g ķirbja 
60 g 7 graudu pārslu “Herkuless” 
40 g sviesta 
500 ml vistas buljona 
1 sauja pētersīļu 
10 šķēles auksti kūpināta cūkas šķiņķa, griezta (vai bekons) 
Pasniegšanai:
Skābais krējums

Pagatavošana:
Kartupeli un ķirbi sagriez vienāda lieluma kubiņos un sautē sviestā.
Pievieno buljonu un vāri 5 minūtes. Pievieno pārslas un, samazinot karstumu, sautē, līdz veidojas garda putra.
Pieber sakapātus pētersīļus.
Paralēli cepeškrāsnī vai uz pannas apcep cūkgaļas šķēles, lai tās čurkst un kraukšķ.
Pasniedz kraukšķīgo gaļu, pārberot putrai pāri, un pēc izvēles pievieno krējumu.

Rakstu sēriju "Brokastu spēks visai ģimenei" atbalsta "Herkuless"




0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti



Kategorijas