No šodienas sejas maskas obligāti jālieto visās publiskās iestādēs

No trešdienas, 14. oktobra, sejas aizsargmaskas jāvalkā arī citās sabiedriskās vietās - veikalos, pastos, iepirkšanās centros, degvielas uzpildes stacijās un citviet, kur notiek tirdzniecība, kā arī stacijās, autoostās, lidostās, kultūras vietās un reliģiskās darbības veikšanas vietās, ja pasākums nenotiek fiksētās un personalizētās sēdvietās.

FOTO: Shutterstock.com

Šie drošības pasākumi "piepulcējas" noteikumam maskas valkāt sabiedriskajā transportā, ko valdība noteica par obligātu pagājušajā nedēļā. 

No šodienas mutes un deguna aizsegi būs jālieto arī, piemēram, muzeju, izstāžu zāļu, bibliotēku, reliģisko darbības vietu apmeklētājiem, ja viņi turp ir devušies apskatīt muzeja ekspozīciju, izstādi, piedalīties dievkalpojumā vai citu analoģisku iemeslu dēļ. Tomēr, ja šajās vietās, piemēram, bibliotēkā vai reliģiskās darbības vietā tiek rīkots pasākums, kurā personas atrodas fiksētās personalizētās sēdvietās, personām mutes un deguna aizsegi nebūs jālieto.

Mutes un deguna aizsegi būs jālieto arī darbiniekiem, kas strādā minētajās vietās un no apmeklētājiem nav nodalīti ar fizisku barjeru.  Tāpat kā līdz šim, šī prasība lietot sejas maskas neattieksies uz bērniem līdz 13 gadu vecumam.

Šodien stājas spēkā arī Ir ierobežojumi attiecībā uz sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu darbu. Sabiedriskās ēdināšanas vietās (arī bāros) iekštelpās pie galdiņiem drīkst atrasties ne vairāk par 4 personām, kuras nav no vienas mājsaimniecības.  Kultūras, sporta, izklaides, reliģiskās darbības vietas strādā no plkst. 6.00 līdz 24.00;

Šie noteikumi būs spēkā līdz 6. novembrim, pēc kā valdība lems - pagarināt vai atcelt. 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

Saistītie raksti