Attālinātās mācības 7.-12.klasēm sākotnēji varētu noteikt uz nedēļu; epidemiologi ieceri atbalsta

Pēc rudens brīvlaika attālinātās mācības 7.-12.klasēm varētu noteikt uz nedēļu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska

"Un pēc tam vēros situāciju, skatīsies, kādi ir dati un lems tālāk," sacīja ministre.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs raidījumā norādīja, ka šis pasākums būtu atbalstāms. Viņš teica, ka jau viena brīvlaika nedēļa palīdzēs bērnus nošķirt un novērst vīrusa lokālo transmisiju, bet vēl viena mācību nedēļa attālināti vismaz vecāko klašu bērniem dos papildu pienesumu, jo būs ievērots viens inkubācijas periods. "Slimību vismaz skolās varēsim uz kādu laiku apturēt un turpināt mācību procesu klātienē," viņš teica.

Vienlaikus Šuplinska atzina, ka šodien arī varētu lemt par bērnu un jauniešu un amatiersporta sacensību ierobežošanu no 16.oktobra līdz 6.novembri. Tas gan neskaršot profesionālo sportu, starptautiskās sacensības. Viņa uzsvēra, ka attiecībā uz individuāliem vai ārtelpu treniņiem ierobežojumu pagaidām nebūšot.

Reklāma
Reklāma

Tāpat plānots, ka pēc brīvlaika vairāk individuāli un attālināti būs jānotiek interešu izglītības nodarbībām, ja tajās pulcējas bērni no vairākām skolām. Plānots, ka ierobežojumu nebūs, ja to norise notiks vienas skolas robežās un būs novērsta audzēkņu plūsmu krustošanās.