Trīs paņēmieni, kā sasaldēt burkānus ziemai

Turpinām gatavot ziemas krājumus!

 

FOTO: Shutterstock.com

1. Notīrītus un nomizotus burkānus sagriez vienāda lieluma kubiņos, ieber lielā caurdurī un uz 1–2 minūtēm iegremdē verdošā ūdenī, pēc tam strauji atdzesē ledainā ūdenī. Rūpīgi nosusini, uzber plānā kārtā uz paplātes un uz 2–3 stundām ieliec saldētavā. Kad gabaliņi viegli sasaluši, tos ieber lielākā kastītē vai maisiņos un ievieto atpakaļ saldētavā. Pirms lietošanas neatlaidinātus uzreiz pievieno ēdienam.

2. Notīrītus un nomizotus burkānus sarīvē rupjās skaidiņās un plānā kārtā iepildi saldēšanai paredzētos maisiņos. Ar roku cītīgi saplacini, lai izspiestu lieko gaisu, un maisiņus aiztaisi ciet. Ievieto saldētavā uz 3 stundām. Pēc tam izņem laukā, un, maisiņus neatverot, tos viegli salauzi – tā burkāni nesalips vienā lielā gabalā.

3. Notīrītus un nomizotus burkānus sagriez paprāvos gabalos un izvāri gandrīz mīkstus. Sablendē un biezeni iepildi trauciņos, kas paredzēti ledus gabaliņu sasaldēšanai (vēlams, pēc iespējas lielākos). Kad biezenis sasalis, to izspied no veidnītēm un pārliec lielākās kastītēs vai maisiņos. Šāds biezenis ir ļoti parocīgs pievienošanai mazu bērnu ēdienam, kā arī kartupeļu biezenim un biezputrām.

Reklāma
Reklāma

 

No žurnāla "100 labi padomi"

Saistītie raksti