Pirmo reizi Rīgā būs skatāma Spēlmaņu nakts balvai nominētā izrāde "Vecmāmiņu valsts"

Jau šo svētdien, 18. oktobrī, plkst. 15.00 un 19.00 kultūrvietā “Hanzas Perons” pirmo reizi Rīgā būs skatāma gandrīz dokumentālā izrāde “Vecmāmiņu valsts”, kuru veidojuši dramaturgi Justīne Kļava un Evarts Melnalksnis, režisore Paula Pļavniece un teātra trupa KVADRIFRONS. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izrāde būs skatāma skatuves mākslas notikumu sērijas “Pārmija” ietvaros, un izrāžu starpbrīdī ikvienam skatītājam ir iespēja piedalīties sarunā ar izrādes veidotājiem.

Daļēji dokumentālajā izrādē “Vecmāmiņu valsts” trupas KVADRFIRONS aktieri ar domubiedriem reflektē par Latvijas un Rietumeiropas sabiedrības novecošanās problēmu, šo tēmu apskatot ne tikai sociālpolitiskā, bet galvenokārt – personīgā un intīmā kontekstā caur savu vecmāmiņu skatupunktu. Izrādē dokumentālas intervijas un to radoši pārstāsti mijas ar dziesmām, sadzīviskiem dialogiem un televīzijas raidījumu estētikā izspēlētām ainām, kurās iejūtas gan aktieri, gan bērnu koris. Visus izrādē iesaistītos māksliniekus vieno īpašas un emocionāli komplicētas attiecības ar saviem vecvecākiem, īpaši – vecmāmiņām. 

Izrāde “Vecmāmiņu valsts”, kas nominēta Spēlmaņu nakts balvai kategorijā “Gada lielās formas izrāde”, līdz šim rādīta vien sešas reizes – Valmierā, Kuldīgā, Liepājā, Rēzeknē, Daugavpilī un Cēsīs, sarunu festivālā “Lampa” ar British Council pārstāvniecības Latvijā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu. Kultūrvietā “Hanzas Perons” būs pirmā un vienīgā iespēja iestudējumu vērot Rīgā. Pateicoties British Council atbalstam, pieejama arī īpaša biļešu cena senioriem – tikai 5 eiro.

Reklāma
Reklāma

Skatuves mākslas notikumu sērijas “Pārmija” ietvaros ikvienam būs iespēja baudīt augstvērtīgus mākslas darbus teātra, mūzikas, mākslas vai dejas žanrā. Tās ir izrādes vai performances, kas līdz šim Latvijā rādītas tikai dažas reizes šaurā skatītāju lokā un guvušas sajūsminātas skatītāju atsauksmes, kā arī ārvalstīs tapuši darbi.  

Biļetes uz “Pārmijas” epizodēm pieejamas “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās. Jaunumiem iespējams sekot Facebook un Instagram profilos.