Gada laikā rindas uz bērnudārziem izdosies samazināt par 30%, sola ministrs

Viena gada laikā rindas uz bērnudārziem izdosies samazināt par 30%, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

 

FOTO: Shutterstock.com

Pūce atgādināja, ka maijā tika izveidota jauna aizņēmuma programma pašvaldībām, kas ir mērķēta tieši uz ekonomikas krīzes pazīmju pārvarēšanu.

Līdz šim brīdim pašvaldībām ir izsniegti aizņēmumi vairāk nekā 120 miljonu eiro apmērā. Ministrs atgādināja, ka kritēriji naudas saņemšanai ir strikti, tiek prasīts, lai projekti būtu gatavi, tādējādi panākot ekonomisko efektu.

Pūce šo programmu vērtē kā ļoti sekmīgu. Pieteikumi tiekot saņemti katru mēnesi - daudz vairāk gan bijis maijā, jūnijā un jūlijā, bet rudenī, būvniecības sezonai ejot uz noslēgumu, pieteikumu skaits samazinās. Viņš minēja, ka tiek, piemēram, siltināti bērnudārzi, remontēti ceļi.

Reklāma
Reklāma

Ministrs piebilda, ka vienlaicīgi tika palaista bērnudārzu būvniecības programma, kas bija plānota budžetā, bet bez naudas. Tomēr nauda tika rasta un pašvaldības ir saņēmušas aizņēmumus, lai uzbūvētu bērnudārzus, kuri kopskaitā dos vietas 2500 bērnu. "Mēs faktiski atrisinām apmēram 30% mūsu bērnudārza rindas viena gada laikā. Turpināsim programmu arī nākamgad," solīja Pūce.